<p style="text-align: center">Hej på er hjärtan.<br /> Hoppas att allt är bra med er! :-)</p> <p style="text-align: center">Med mig är det bra. Enda som är fel är att det är iskallt här hemma.<br /> Har inte eldat någonting idag, så när jag jobbat klart vid datorn ska jag tända en brasa.<br /> Det är så mysigt att tända en liten brasa i kakelugnen.<br /> Smarta vi var som drog ner elementen igår för att det var FÖR varmt här hemma, och så sitter vi nästan och fryser nu istället.<br /> Typiskt oss. Inget kan vara lagom. Iskallt eller Kokhett, haha..</p> <p style="text-align: center">Oavsett ifall det är iskallt eller kokhett här hemma så kan jag inte klaga så länge jag har Chokladdoppad Chokladkola hemma.<br /> Alltså OJ! Så fantastiskt god den är.<br /> Stod och kokade kola sent igår kväll och doppade sedan bitarna i mörk choklad sent inpå natten.<br /> Strödde lite flingsalt på dem (ovanligt va?), och det gjorde susen.<br /> Denna kola är faktiskt den godaste jag gjort <em>hittills</em>.<br /> Har nu paketerat in den i fina cellofanpåsar, de ska skickas iväg i nästa vecka.<br /> Ett paket med Julgodis ska skickas till min fina chef Linnéa så att hon och redaktionen på Veckorevyn har något att mumsa på såhär i adventstider.<br /> Ett annat paket ska skickas ut till en fin vän.<br /> Jag älskar att skicka iväg godis och bakverk. Så himla roligt att packa ner dem fint för att sedan skicka till någon jag håller kär.<br /> <em>Tänkte köra en tävling på Instagram där jag ska lotta ut en låda full med Julgodis, skulle det vara någonting tror ni?</em></p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/12/img_9737.jpg"> </a>Jamen kolla på den kolan, liksom!<br /> SÅ fantastiskt god. :-)</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/12/img_9741.jpg"> </a>Jag tänkte först inte doppa dem i choklad, utan endast ha de som de var.<br /> Men sedan kikade jag in i skafferiet och såg att jag hade alldeles för mycket choklad hemma.<br /> Så då var det bara smälta choklad och doppa kolor..</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/12/img_9744.jpg"> </a>Jag smakade på kolan som den var innan jag doppat den i choklad och tyckte att det var den godaste kolan någonsin.<br /> Sedan, när chokladen hade stelnat, så smakade jag igen. Gissa om jag skrek rätt ut?<br /> Vilken fullträff! Blev typ hundra gånger godare, hur det nu var möjligt.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/12/img_9740.jpg"> </a>De blev även hundra gånger finare.<br /> De ser numera ut som "riktiga" kolor som finns att köpa i gammaldagsa små godisbutiker.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/12/img_9749.jpg"> </a>Ni måste prova denna kola!!</p> <p style="text-align: center"><em>Chokladdoppad Chokladkola, 40 st:<br /> </em>3 dl Vispgrädde<br /> 1.5 dl Strösocker<br /> 1.5 dl Farinsocker<br /> 1 dl Sirap, mörk<br /> 0.5 dl Kakao<br /> 0.5 tsk Finkornigt havssalt<br /> 20 g Smör<br /> + 200 g Mörk choklad<br /> + Flingsalt</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Rör ihop alla ingredienser utom smör, mörk choklad och flingsalt i en ganska stor kastrull.<br /> Låt koka på medelhög värme tills kolan nått en temperatur av<strong> 125°C</strong>.<br /> Rör ner smöret och rör om tills det smält ordentligt.<br /> Häll upp smeten i en bakpappersklädd brödform (2 liter).<br /> Låt stelna i rumstemperatur ett par timmar.<br /> Skär i jämnstora bitar.<br /> -<br /> Smält chokladen i en skål över vattenbad på medelhög värme.<br /> Doppa kolabitarna i chokladen och lägg på bakplåtspapper.<br /> Låt stelna en stund innan du strör över flingsalt.<br /> Låt sedan stelna helt i rumstemperatur.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/12/img_9730.jpg"> </a>Slå gärna in kolan i bakplåtspapper, knyt ett snöre i ändarna och förvara dem torrt i en kakburk.</p> <p style="text-align: center">LYCKA TILL! ♥</p>