Ni vet de där ögonblicken som får er att tappa andan? Jag upplevde ett sådant ögonblick tidigare idag när jag smakade mina Syrliga Blåbärsremmar. Och jag har varit supernöjd med mina Hallon- och Citronremmar?! De remmarna är ingenting smakmässigt mot dessa Blåbärsremmar.. Jag kan inte förstå varför jag tidigare har köpt lösviktsgodis förut. Hemgjort godis är roligt att göra, smakar bättre och har en mycket bättre innehållsförteckning. Prova dessa, ni kommer inte att bli besvikna. Åtminstone inte om ni gillar Blåbär & syrligt. Om ni är intresserade av att prova mina andra remmar så kommer receptlänkar här: Hallonremmar & Citronremmar. Nu ska ni få receptet på dessa barnsligt goda Blåbärsremmar. Syrliga Blåbärsremmar: 150 g Blåbär, frysta 10 Gelatinblad 1.5 dl Strösocker 0.5 dl Sirap, vit 1.5 dl Vatten 1.5 tsk Citronsyra Garnering: 2 dl Strösocker 1 tsk Citronsyra Gör så här: Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper. Tina sedan dina blåbär i micron. Passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl Blåbärspuré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan. Koka upp Blåbärspuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme. Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma blåbärsblandningen. Tillsätt till sist citronsyra och rör om. Häll sedan ut smeten på plåten. Bred ut massan tunt med hjälp av en palett. Låt stelna svalt i 2-3 dygn. – Mortla strösocker och citronsyra till garnering och häll ut det på ett fat. Skär godiset i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger. - Lägg ut Blåbärsremmarna på ett nytt bakplåtspapper och låt stå svalt i 2 dygn. Alternativt kan du hänga upp Blåbärsremmarna ifall du har tillgång till någon bra ställning. T.ex en sådan du torkar pasta på. Det funkar även att lägga dem luftigt på ett bakgaller.. :-) När dina Blåbärsremmar har vilat i två dygn så kan du lägga dem i en burk utan lock. Förvaras torrt och svalt. Det kan hända att sockret smälter på dina remmar trots att du följt receptet. De kan ha stått för fuktigt, för varmt, eller så kan det vara så att dina godisremmar blev tjockare än mina - så då kan de behöva torka lite längre än vad som är angivet i receptet. LYCKA TILL! ♡