<div style="text-align: center"> <div> Är det någonting som hör julen till så är det Karameller av alla dess olika slag. Inte sant?</div> <div>Här hemma blir det många olika slags karameller i år. Jag har redan tjuvstartat karamellkokningen, och det för eran skull. Så att ni ska få recepten- och hinna provbaka dem innan jul! :-)</div> <div></div> <div></div> <div></div> <div> <div> Idag kommer ni att få ett recept på Smörkolakarameller!</div> <div>Dessa är ljuvliga och jag måste erkänna att de ni ser på bilden endast är en knapp tredjedel av de karameller som receptet ger. Både sambon och jag har tjuvat en här och en där. Så i morse när jag skulle fotografera dem så fick jag en chock, vart har alla karameller tagit vägen?!<br /> - Skyller på sambon. :-)</div> <div></div> <div></div> <div></div> <div> <div> ♥</div> <div></div> <div></div> <div>Detta recept ger ca 100 karameller.</div> <div></div> <div><em>Hemgjorda Smörkolakarameller:<br /> </em>4 dl Strösocker<br /> 2 dl Sirap, ljus<br /> 2 dl Vispgrädde<br /> 50 g Smör</div> <div>1 tsk Salt<strong>Gör så här:<br /> </strong>Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.<br /> Låt koka upp och rör om då och då.<br /> Låt smeten koka till 140 °C.<br /> Häll massan på en smord plåt.<br /> Låt den svalna en aning.<br /> Arbeta massan med en spatel tills den blivit sval nog att arbeta med händerna.<br /> Tag upp karamellsmeten med händerna, drag ut- och vik ihop den tills du märker att den successivt ljusnar samt stelnar.<br /> Drag till sist ut massan till en längd och klipp genast karameller.<br /> Låt svalna på bakplåtspapper.</p> </div> <div></div> <div></div> <div></div> <div> <div> </div> <div>Gör som jag! Fördela dessa karameller i hemgjorda strutar och ge bort till nära och kära. ♥</div> <div></div> <div></div> <div></div> <div> <div>LYCKA TILL! ♡</div> <div></div> </div> <div></div> </div> </div> </div> </div>