Jag har aldrig tidigare tänkt på att göra knäckklubbor istället för vanlig knäck i knäckformar.I år blev jag så sugen på en gammaldags knäckklubba att jag bara var tvungen att prova göra dem själv.Det var många saker som jag blev positivt förvånad över. Och det var att det gick mycket fortare, var mycket enklare och blev inge kladd. Numera kommer det bli en av mina jultraditioner att göra knäckklubbor. Ingredienser: 2,5 dl Strösocker 2,5 dl Vispgrädde 2,5 dl Sirap, ljus 1-2 dl hackad Sötmandel +Smörgåspapper, tejp och pinnar till klubborna Gör såhär: Förbered först strutarna av smörgåspapper. - Klipp rutor i storlek ca 6x8 cm. Rulla ihop dem som strutar med ca 2 cm diameter upptill. Tejpa ihop fogen. Ställ strutarna i något som gör att de står upp så att det blir lätt att hälla upp knäcken i dem, till exempel i en skål med socker. ------- Blanda socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Koka knäcken under omrörning. Koka tills temperaturen är ca 121 grader. Droppa lite av smeten i kallt vatten, tag sedan upp smeten och gör kulprovet.Om du kan rulla en kula mellan fingrarna så är knäcken klar. Tillsätt mandeln och häll knäcken i strutarna medan smeten är varm. Låt knäcken stelna lite i strutarna innan du trycker ner en pinne i varje strut. Låt sedan knäckklubborna svalna helt. Förvaras kallt, och går utmärkt att frysa in! LYCKA TILL! ♡