Glutenfria Kladdkakecookies med kola. Enkla att baka och ljuvligt goda! Sött och salt i sin bästa kombination.Jag har bakat mina himmelskt goda Glutenfria Kladdkakecookies med en mitt fylld av kola! Att toppa dem med salt tog dem till helt nya höjder. För vi vet ju alla att sött och bästa makar! Glutenfria Kladdkakecookies med kola som gör succé vid varje fikastund! Hos stora och små fikasugna gäster.Glutenfria kladdkakecookies med kola, 20 st:200 g mörk choklad, 70% kakaohalt125 g smör2 dl strösocker1.5 dl farinsocker (den klibbiga varianten)2 ägg3 dl glutenfri mjölmix – jag använder sempers3 msk kakao1.5 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker1 nypa salt1 dl karamelliserad mjölk - denna använder jag+ flingsalt att garnera medGör så här:Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa på hög hastighet i 5 minuter.Vänd ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat.Rör försiktigt ner de torra ingredienserna (utom flingsalt) och vänd ihop en klumpfri smet.Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 10 st på varje plåt.Gör en grop i kakorna och fyll dem med karamelliserad mjölk, ca. 1/2-1 msk i varje.Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten. TIPS:* Förvaras i tätslutande burk med lock i skafferiet. * Hållbarhet: 1 vecka i skafferi, 3 månader i frys. * Kolan kan bytas mot annan kräm eller godisbitar som enkelt smälter i ugnen.