Glutenfria kladdkakecookies med massa god choklad. Sega i kanten och kladdiga i mitten, precis som kladdkaka ska vara.Ett av bloggens allra populäraste recept är mina brownie cookies, jag förstår varför. De är nämligen bland de godaste kakor som finns. Och ni är många som länge frågat efter en glutenfri variant. Så idag fick jag tummen ur! Här har ni de allra godaste av glutenfria kladdkakecookies! Dessa glutenfria kladdkakecookies är enkla att baka och utmärkta att frysa in till kommande fikastunder.Glutenfria kladdkakecookies, 20 st:200 g mörk choklad, 70% kakaohalt125 g smör2 dl strösocker1.5 dl farinsocker (den klibbiga varianten)2 ägg3 dl glutenfri mjölmix - jag använder sempers3 msk kakao1.5 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker1 nypa salt+ flingsalt att garnera medGör så här:Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa på hög hastighet i 5 minuter.Vänd ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat.Rör försiktigt ner de torra ingredienserna (utom flingsalt) och vänd ihop en klumpfri smet.Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 10 st på varje plåt.Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten. TIPS:* Se till så att chokladen inte innehåller något spår av gluten. * Förvaring: I lufttät burk med lock i skafferiet. * Hållbarhet: 3 veckor i skafferi, 3 månader i frys.* Här kan ni se när jag bakar vanliga brownie cookies.