[caption id="attachment_2146477697" align="aligncenter" width="640"] Smält choklad i botten av en muffinsform. Tryck ner lite kakdeg och sedan mer choklad. In i frysen en snabbis och voíla! Bästa fredagsgodiset![/caption] [caption id="attachment_2146477696" align="aligncenter" width="640"] Dessa Cookie dough cups är även glutenfria. Ett recept som funkar för de flesta. Inga animaliska ingredienser och inget gluten. [/caption] Cookie dough cups: Antal: ca. 10 st Tid: 20 min Förvaring: kyl eller frys Hållbarhet: 3+ veckor i frys Ingredienser: 1 dl Mjöl av valfri sort - kokos, mandel, hasselnöt .. 3 msk kokosolja, smält 2 tsk nötsmör av valfri sort - jag använde mandel 1 msk agavesirap 1-3 msk mandelmjölk (efter konsistens) 0.5 tsk vaniljpulver 1 krm salt 1.5 dl chokladknappar 200 g mörk choklad + 1 msk kokosolja Arbeta ihop alla ingredienser utom chokladen i en bunke - tillsätt mandelmjölken efter behov, lite i taget tills du fått önskad konsistens på din deg. Tillsätt chokladknappar och arbeta till en smidig deg, låt vila i kylskåp medan du smälter chokladen. Smält 200 g choklad tillsammans med 1 msk kokosolja över vattenbad på låg värme. Rör tills all choklad smält. Tag fram muffinsformar av valfri storlek (jag tog normalstora denna gång men föredrar lite mindre), 5 stora eller 10 mindre. Täck botten av formarna med choklad och frys sedan i 2 minuter. Tag fram degen och forma så många bollar som du har formar, platta till en aning och lägg dem på den stelnade chokladen i muffinsformarna. Täck med resterande choklad och frys i ca. 5 minuter. Tag försiktigt ur dina cookie dough cups ur sina formar. Förvara i en tätslutande burk med lock i kylskåpet eller frysen. Hoppas det ska smaka! Ha en toppenfin fredagkväll. Kram ♥ Fler recept på veganska godsaker: Raw snickers Avokadotryffel Chokladmousse Kladdkakemuffins Mangoglass Kokosglass Knäck Chokladtryffel på 2 ingredienser Jordgubbsglass