Vad sägs om att starta denna vecka med en Glasstårta? Denna glasstårta är något utöver det vanliga. Varken glassmaskin eller speciella verktyg behövs för att få ihop denna tårta. Den är lika lätt att göra som den är god. Eller åtminstone nästan lika lätt.. Jag som är tokig i snickers har i alla fall inte ätit något godare med smak av snickers innan. Idén till looken på denna tårta fick jag när jag scrollade igenom någon, för mig, ny sida från Amerika. Men receptet knåpade jag ihop själv i vårt lilla kök. :-) Jag vet inte hur ni känner... Men jag känner i alla fall att alla ni som älskar snickers måste prova göra denna glasstårta!! Punkt. Det är 2 st kladdkakebottnar, Jordnötssmörglass, snickersbitar samt hemkokt, salt kolasås. ♥ Portioner: 8 st Tid inkl. gräddning (& frystid): 1 h + 6-8 h i frysen Svårighetsgrad: Enkelt Går att frysa: Ja Kladdkakebotten: 125 g Smör 3 1/2 msk Kakao 1 dl Strösocker 2 ägg 2 tsk Vaniljsocker 2 tsk Bakpulver 2 dl Vetemjöl 1 dl Mjölk - Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°C- Klä botten av en springform med bakplåtspapper, smöra- och mjöla kanterna. Smält smöret på medelhög värme, rör sedan ner kakao och mjölk, ställ åt sidan. Vispa ägg och strösocker hastigt. Rör ner de torra ingredienserna. Tillsätt till sist smörblandningen och rör om till en jämn smet, den är ganska rinnig. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca. 20 minuter. Stickan ska vara lite kladdig, men inte för mycket. Låt kakan svalna helt. Dela sedan kakan i två bottnar. Salt Kolasås: 2 dl Vispgrädde 2 dl Strösocker 2 dl Sirap, ljus 2 krm Havssalt 1 tsk Vaniljsocker - Gör så här: Häll alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Rör om och låt koka upp på medelhög värme. Låt sedan sjuda i ca. 5 minuter. Häll upp i en värmetålig, väl rengjord glasburk och låt sedan svalna på kall plats. Glass: 2.5 dl Vispgrädde 1/2 burk Kondenserad Mjölk 1/2 burk Jordnötssmör 2 st Snickers + Kolasås, valfri mängd Gör så här: Börja med att hälla vispgrädde och kondenserad mjölk i en bunke. Vispa med elvisp till en fluffig smet. Tillsätt jordnötssmöret och vispa snabbt ihop. Rippla i kolasås. Dela snickers i småbitar och vänd ner det i smeten. Sätt på ett lock och ställ in bunken i kylskåpet medan kladdkakan svalnar. Snickers-glasstårta: Börja med att lägga en kladdkakebotten i botten på springformen. Bred över hälften av glassmeten. Ringla över lite kolasås och lägg sedan på nästa botten. Bred över resten av glassmeten. Sätt över plastfolie och ställ in i frysen över natten. - Dela 5 Snickers i småbitar. Strö dem slarvigt över tårtan. Ringla sedan över rejält med kolasås innan servering. Tårtan går att frysa med kolasås på. Tänk på att ställa fram tårtan ca. 30 minuter i rumstemperatur innan servering. LYCKA TILL! ♥