Jag smaksatte halva smeten med kokos, och resterande del smaksatte jag med mörk choklad. Resultatet? - Den godaste glassen någonsin! *Liknande recept fann jag för länge sedan på en utländsk sida och skrev då ner det i ett block. Minns nu inte vilken sida! För att göra denna glass krävs en kondenserad mjölk, och det är busenkelt att göra själv. Receptet på vegansk kondenserad mjölk finner du här nedan. Vegansk Kokos- och Chokladglass: Antal port: 8-10 Tid: 20 minuter Frystid: 4 h Hållbarhet: 3 veckor i frys Kondenserad mjölk: 1 burk fet kokosmjölk (hela burken), rumstempererad 1.5 dl strösocker Blanda kokosmjölk och strösocker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda i ca. 25 minuter, tills mjölken tjocknat. Rör om en eller max två gånger - EJ för mycket rörande! Häll upp i en burk och låt svalna helt. Glass: 2 burkar fet kokosmjölk (kyld över natten) kondenserad mjölk + 1 dl riven kokos & 0.5 tsk vaniljpulver till kokosglassen + 50 - 100 g smält mörk choklad till chokladglassen (mängd efter smak) * Eventuellt hackad choklad i chokladglassen Öppna kokosmjölkburkarna och skopa ur det tjocka lagret (kokosgrädden), lägg det i en bunke och vispa upp med elvisp på hög hastighet i 4 minuter, till ett fluff. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa ytterligare 2 minuter. Dela upp smeten i två bunkar och rör ner kokos samt vanilj i ena smeten och smält choklad i den andra - du kan tillsätta kakao för extra smak. Varva kokosglass och chokladglass i en frystålig bunke, drag runt försiktigt med en spatel så att glassen blir som marmorerad. Frys i ca. 4 h. Låt stå framme en stund innan servering. *Öppna kokosmjölken (till glassmeten) i botten för att enklast få ur kokosvattnet. *Spara kokosvatten till t.ex. smoothies Enkelt va? Hoppas det smakar! :-)