Hej fina ni! ♥ Åh vad jag har saknat att baka och jobba. Det är SÅ härligt att vara hemma. I helgen har jag varit i Tibro med min sambo som körde Cross SM. Det har verkligen varit superkul trots nästan ingen sömn eller mat alls. Men nu är jag hemma hos hundarna igen. De har varit hos min pappa ett tag och sedan hos svärmor. Så de har blivit rejält bortskämda.. De vägrar gå ut nu när det regnar så vi får stanna inne och blogga istället. Trots ösregn så kan det faktiskt vara riktigt gott med en hemgjord glass, eller hur? I alla fall om man gör någon av de glassar som jag har gjort. De är superenkla att svänga ihop, ingen maskin eller andra "udda" verktyg behövs, endast en visp och några timmar i frysen i stort sett. Jag har valt att smaksätta min glassmet med fem olika smaker. Saltlakrits, Vanilj, Syrlig Hallon, Jordgubb och så Chokladkross, Min favorit är saltlakritsen och på plats nummer två kommer jordgubbeglassen. De är sådär goda att man nästan föräter sig.. Nu ska ni få receptet. Pinnglass, grundrecept: 5 dl Vispgrädde 1 burk Kondenserad mjölk, sötad Gör så här: Häll ingredienserna i en stor bunke och vispa med elvisp (eller för hand som jag alltid gör) på hög hastighet tills det bildas tydliga mönster efter vispen. Som en fast grädde ska det vara. Dela sedan upp glassen i mindre skålar om du vill smaksätta med fler än en smak. Blanda ner smakerna i smeten. Häll upp glassen i formar och låt stå i frysen i minst 5 h, gärna över natten. - Vill du endast ha en smak så häller du upp smeten i en frystålig burk med lock. Ställ burken i frysen över natten. Smaksättning till 1/5 smet: 1 dl mosade jordgubbar - 1 dl mosade Hallon - 1/5 dl krossade Saltlakritsflakes - 1 dl Chokladkross - 1/2 Vaniljstång, frön LYCKA TILL! ♡