<p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/05/img_5325.jpg"> </a>Alltså jag är SÅ glad!<br /> Jag har lyckats komma på ett sätt att göra mina egna Glassbåtar på.<br /> Det är SÅ enkelt och blir otroligt likt de man kan köpa i flerpack i affären, fast godare.<br /> Ja, jag trodde inte heller att det var möjligt. Men dessa blir verkligen godare.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/05/img_5318.jpg"> </a>Det är så att min stackars sambo har varit hemma med hög feber hela veckan, och han älskar verkligen Glassbåtar.<br /> Det är det bästa han vet i glassväg, så istället för att behöva åka till affären stup i kvarten försökte jag komma på hur jag skulle kunna göra egna.<br /> Det tog inte lång tid innan jag stod i köket och rotade i skåpen efter ett Våffeljärn.<br /> Jag kom på att vi inte ägde något Våffeljärn så en kvart senare stod jag i en Second hand- butik.<br /> För 30 ynka kronor fick jag ett gammalt Våffeljärn som visade sig vara det bästa jag någonsin gräddat Våfflor i.<br /> Det tog knappt 2 minuter så var Våfflan bränd..</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/05/img_5343.jpg"> </a>Dessa är ju inte i klass med de man köper i affären, rent utseendemässigt.<br /> Men det ska synas att dem är hemgjorda, och visst blev de ändå ganska fina?</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/05/img_5365.jpg"> </a>Nu ska ni få receptet på dessa himmelska Glassbåtar.</p> <p style="text-align: center"><em>12 Glassbåtar:<br /> </em>6 Våfflor<br /> 5 dl Vispgrädde<br /> 1 burk Kondenserad mjölk, sötad<br /> 300 g Jordgubbar, färska/tinade<br /> 300 g Mörk Choklad</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Börja med att ta fram en muffinsplåt med plast för 12 muffins.<br /> Grädda dina våfflor enligt recept, dela dem i lagom stora bitar för att få plats i formarna.<br /> Vispa grädden och den kondenserade mjölken tills det bildas toppar, mixa jordhubbarna till en slät smet och vänd ner i glassmeten.<br /> Häll glass i alla våfflor (i muffinsformarna).<br /> Ställ i frysen i minst 4 h, gärna över natten.<br /> Smält chokladen, tag ut glassen ur frysen och doppa toppen av dem i choklad.<br /> Ställ tillbaka i frysen.<br /> Tag fram en stund innan servering.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/05/img_5331.jpg"> <br /> </a><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/05/img_5334.jpg"> </a></p> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div> <div> <div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center">LYCKA TILL! ♡</div> <div></div> <div></div> <div></div> <div></div> </div> </div> </div> <div></div> </div> </div>