Finns det någon glass som är godare än hemgjord glass? Inte vad jag vet i alla fall.Och idag ska ni få ta del av mitt recept på just hemgjort glass. Inte vilken glass som helst, utan en glass med en oslagbar smakkombination - Jordgubb & Dulce de leche. Smaken är verkligen bortom denna värld. Jag har experimenterat fram detta recept själv och blev supernöjd. Har aldrig gjort någon godare glass innan. Och nu när sommarvärmen är här så passar det perfekt att göra sin egen, svalkande glass.Så idag ska ni få ta del av detta fantastiska recept! Ingredienser:550 g Jordgubbar1 3/4 dl Strösocker4 1/2 dl Standardmjölk4 1/2 dl Vispgrädde9 Äggulor2 1/2 msk pressad Citron1 Vaniljstång4 1/2 msk Dulce de leche Gör så här:Börja med att rensa och dela jordgubbarna.Lägg dem i en bunke och strö över 1 msk strösocker, låt stå och dra en stund.Häll mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull.Dela vaniljstången och skrapa ur kornen, lägg både korn och stång i kastrullen.Värm mjölkblandningen tills det nästan börjar koka.Tag av från värmen och låt svalna i 15 minuter.Vispa socker och äggulor luftigt och pösigt med en elvisp.Tag upp vaniljstången och häll mjölkblandningen över äggulorna under konstant vispning.Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm under omrörning tills den börjar tjockna.Kör jordgubbarna till grovt "mos" i en mixer.Häll ner "jordgubbsmoset" i glassblandningen.Blanda sedan ner dulce de leche och citronsaft, rör om så att allt blandas.Frys glassen i glassmaskin eller i vanlig frys.Om du väljer vanlig frys så häller du upp glassen i en form.Ställ in den i frysen i 20 minuter, tag sedan ut formen och rör om ordenligt i glassen.Gör så var 20e minut i ca 3 timmar - det förhindrar att glassen blir isig.Låt sedan glassen stå i frysen över natten och tag fram den 20 minuter innan servering! LYCKA TILL! ♡