<div style="text-align: center"> <div>Hej på er fina ni! ♥</div> <div>Det var ett par dagar sedan som jag var här inne vilket känns väldigt konstigt.</div> <div>Men det har kommit mycket annat emellan, t ex. familjens nytillskott.<br /> Vi var i Stockholm och hämtade en liten valp för ett par dagar sedan.<br /> Alla med hundvalp kan förstå vad tiden går till.. :-)</div> <div>Nu är jag "back on track" och bakar som aldrig förr. Åh vad jag har saknat det!</div> <div>Idag kommer ni att få ett superenskelt och gott recept på Glass.</div> <div></div> <div></div> <div></div> <div> <div> </div> <div>Närmare bestämt Vaniljglass med Kakdeg och Ckhokladkross.<br /> Det är bland annat detta som vi kommer att äta idag till efterrätt på självaste Nyårsafton.<br /> Mamma som kommer över och äter middag med oss önskade något enkelt, lätt och gott.<br /> Min första tanke var så klart Glass! Jag är inne i en riktig glass-period just nu. Det är SÅ kul & gott!</div> <div></div> <div></div> <div></div> <div></div> </div> <div> <div> </div> <div>Denna glass fick högsta betyg av sambon som inte kunde låta bli att smaka när vi fotograferade.<br /> "Oj, jag råkade visst doppa fingret i glassen, gott".<br /> "OJ, jag råkade visst äta upp det som var den ena koppen, GOTT!*</div> </div> <div>Ungefär så ät det under fotograferingen av denna himmelskt goda glass.</div> <div></div> <div></div> <div></div> <div></div> <div> </div> <div>En av de bästa sakerna med denna glass, förutom att den är syndigt god och enkel att göra så krävs det ingen glassmaskin eller några andra speciella redskap. Allt som behövs är allt som ska finnas i varje kök enligt min mening. Den är så enkel att svänga ihop så det finns liksom ingen ursäkt för er att inte göra egen glass!</div> <div></div> <div></div> <div></div> <div> <div> </div> <div>Nu ska ni få receptet så att även ni kan få avnjuta denna glass snarast!</div> <div></div> <div></div> <div><em>Vaniljglass grundrecept:<br /> </em>En burk Kondenserad mjölk, sötad<br /> 5 dl Vispgrädde<br /> 1 Vaniljstång eller 2 tsk Vaniljsocker</div> <div></div> <div><strong>Gör så här:<br /> </strong>Häll upp grädden i en stor skål och tillsätt den kondenserade mjölken samt fröna ur vaniljstången alt. vaniljsocker.<br /> Vispa detta med elvisp tills du får en fluffig och tjock smet.</div> <div>Om du endast vill ha Vaniljglass så häller du nu upp smeten i en form och ställer in i frysen över natten.<br /> -<br /> Vill du däremot smaksätta din glass så är det nu du gör det.<br /> Jag rev 30 g choklad samt gjorde små kulor av kakdeg (efter <a href="http://bakamedfrida.se/2014/may/chocolate-chip-cookies.html" target="_blank" rel="noopener">detta recept</a>) som jag vände ner i smeten.<br /> -</div> <div>Sedan häller du upp glassen i en form som tåls att stå i frysen.<br /> Låt frysa över natten.</div> <div>Tag fram en stund innan servering så att glassen hinner mjukna en aning.</div> <div></div> <div></div> <div></div> </div> <div> </div> <div></div> <div></div> <div>LYCKA TILL! ♡</div> <div></div> <div></div> <div><strong>Nu vill jag även passa på att tacka er ALLA för detta fantastiska Blogg- och Bakår!<br /> Nästa år kommer att bjuda på massa spännande recept, nyheter, tävlingar och äventyr.<br /> Kan redan nu avslöja att min blogg i januari kommer att flyttas. SÅ spännande!</strong></div> <div><strong>Ni har gjort detta år helt fantastiskt. Ta nu hand om er ikväll. All min kärlek till er.</strong></div> <div><strong>GOTT NYTT ÅR! ♥♥</strong></div> <div></div> </div>