<div style="text-align: center"> </p> <div> </div> <div> <div> </div> <div> <hr /> <div> </div> <div>Hej på er fina ni! ♥</div> <div>Idag är det den åttonde dagen i december månad vilket betyder att ni ska få ett recept av mig.<br />Och jag kan lova er att era gäster kommer att jubla när de smakar första skeden av denna dessert. <br />Den är ljuvlig! </div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Idag kommer jag nämligen att bjuda er på ett recept på Lingonparafit med Pepparkakskross, och till det serverar jag en himmelsk chokladsås med en touch av ingefära. Dessa tog slut alldeles för fort här hemma så jag måste nog banne mig göra en ny sats i veckan. Om jag gör det så har vi en anledning att bjuda över lite gäster också, och det är alltid trevligt, inte sant?</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Nu ska ni få receptet! </div> <div> </div> <div><em>Lingonparafit med Pepparkakskross:<br /></em>2 dl Lingon, tinade eller färska<br />3 Äggulor<br />0.5 dl Strösocker<br />2.5 dl Vispgrädde<br />Pepparkakor</div> <div> </div> <div><em>Chokladsås med Ingefära:<br /></em>2 dl Mjölk<br />0.5 dl Farinsocker<br />0.5 dl Sirap, ljus<br />1.5 tsk Ingefära, malen<br />75 g Choklad, 70%<br />0.5 msk Smör</div> <div> </div> <div><strong>Gör så här:</strong></div> <div>Börja med att klä 6 st småbrödsformar/muffinsformar med plastfolie, ställ åt sidan.<br />Mosa lingonen lätt med en gaffel, låt stå.<br />Vispa äggulor och strösocker över ett vattenbad på medelhög värme tills smeten tjocknar.<br />Vänd ner 1.5 dl av de rårörda lingonen och rör om.<br />Vispa grädden ganska hårt i en bunke för sig.<br />Vänd ner äggulesmeten i grädden och rör om tills allt är väl blandat.<br />Av de resterande lingonen strör du några i botten av varje form.<br />Fördela sedan smeten jämnt i formarna.<br />Krossa pepparkakor och strö över, vik över lite plastfolie.<br />Låt stå i frysen över natten.</div> <div> </div> <div> </div> <div><strong>Chokladsås med</strong> <strong>Ingefära:</strong><br />Koka upp mjölk, farinsocker, sirap och ingefära.<br />Tag bort från värmen och rör ner finhackad choklad samt smör.<br />Rör till en jämn chokladsås.<br />Ställ svalt över natten.</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Om ni mot förmodan inte skulle tycka om chokladsås så går det lika bra att äta denna himmelska parafit precis som den är! </div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div>LYCKA TILL! ♡</div> <div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div>