Är det någonting som jag älskar så är det riktigt frasiga våfflor. Det ska liksom höras att det är frasvåfflor när en tar första tuggan. Då är det bra! Och till våfflor äter jag alltid lättvispad grädde och jordgubbssylt. Hemgjord jordgubbssylt så klart. Jag gör alltid massor med sylt under sommaren och ställer undan ett par burkar som vi plockar fram under höst, vinter och vår. Så otroligt gott. Minns inte när jag köpte sylt senast. Och för er som har någon i familjen som inte gillar "klumparna" i egen sylt kan jag varmt rekommendera att köra ett par varv med stavmixer i sylten. Då blir det som barnens (och min storebrors) favorit, en "Squeeze sylt". Jag gör mina våfflor efter ett recept som jag haft i många år. De blir alltid lika bra. Och alla mina våfflor blir lika frasiga. Hemligheten för frasiga våfflor: Avsvalningsgaller. Lägg alltid våfflorna på ett avsvalningsgallet tills de svalnat helt. Det är när våfflorna läggs på varandra som de blir mjuka och gummiaktiga. Bakpulver. Bakpulver hjälper våfflorna att bli härligt frasiga. Iskallt vatten - gärna med kolsyra. Detta talar för sig själv. Kolsyra ger extra fras till våfflorna och är absolut någonting som ni borde prova. Grädda på hög värme. Våga grädda våfflorna på riktigt hög värme. Och låt det gå en stund innan du öppnar järnet för att kika. Vad har du för knep för att få extra frasiga våfflor? Frasiga våfflor, 10-12 st: Ingredienser: 75 g smör 3 dl mjölk 2 dl iskallt bubbelvatten (funkar även med icke kolsyrat vatten) 4 dl vetemjöl 1 knivsudd bakpulver 1 nypa vaniljpulver 1 nypa salt + extra smör till järnet Gör så här: Börja med att smälta smöret, ställ åt sidan. Rör ihop mjölk och bubbelvatten. Vispa ner vetemjöl och bakpulver. Vispa ihop en slät smet och rör till sist ner smöret. Låt smeten stå medan våffeljärnet värms upp ordentligt. Smöra lagarna innan första våfflan och häll sedan i ca. 1 dl i järnet (beroende på hur stort ditt våffeljärn är). Låt våfflan gräddas och få ordentligt med färg. Lägg den sedan på ett avsvalningsgaller. Upprepa tills smeten är slut (dock behöver du inte smöra mer än en gång). Servera med t.ex. grädde och sylt. Hoppas att det ska smaka! Glöm inte bort att det är Våffeldagen på söndag! ♥