Semmeltårta är som en gigantisk semla att dela med vänner. Festlig och så god! Denna tårta är en helt magisk variant av den klassiska Semlan. Tänk dig semlaSemmeltårta, 8-10 bitar:Vaniljkräm:4 dl mjölk4 äggulor2 msk strösocker2 msk maizena1.5 tsk vaniljpulverTårtbotten:25 g jäst2.5 dl rumsvarm mjölk2 tsk malen kardemumma1 nypa salt1 krm vaniljpulver0.5 dl strösocker50 g rumsvarmt smör8 dl vetemjöl special+ ett ägg för penslingFyllning:5 dl vispgrädde2 tsk vaniljsockerGör så här:Vaniljkräm: Rör ihop mjölk, äggulor, strösocker, maizena och vaniljpulver i en kastrull. Låt sjuda under konstant omrörning tills krämen tjocknar. Häll upp i en skål och låt kallna helt.Tårtbotten: Börja med att smula jästen i bunken till din assistent. Häll på den rumsvarma mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop en fin deg.Smöra en springform på 20 cm i diameter, låt stå.Stjälp upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Runddriv till en rund boll och lägg den i formen, låt jäsa i 1.5-2 timmar under bakduk i rumstemperatur.Sätt ugnen på 200°c över/undervärme.Pensla degen med ett lätt uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca. 25-30 minuter. - Om bullen blir mörk på toppen så kan du öppna ugnen och lägga på aluminiumfolie.Tag ut ur ugnen, låt svalna ett par minuter. Tag sedan bort kanten och låt bullen svalna på galler.Montering: Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker fluffig och fin.Dela bullen i tre delar och lägg botten på ett serveringsfat.Bred på ett lager vaniljkräm och spritsa eller bed över en tredjedel av grädden.Upprepa till du kan lägga på locket. Pudra med florsocker innan servering.Lycka till! Missa inte min Youtubekanal för mer inspiration. Lycka till med bakningen! Glöm inte att följa mig på Facebook & Instagram.