Semmelkladdkaka är en variant av semla för dig som älskar kladdkaka och semla. Det bästa av två världar.Jag har tidigare bakat min Semmelkladdkaka så många gånger att jag tappat räkningen, och för ett par dagar sedan kände jag att nu är det dags att uppdatera både recept och bilder lite. Därav detta nya inlägg här på bloggen. Härligt tycker jag! Jag har toppat min kladdkaka med ett lager hemgjord mandelmassa också, för att få den lite extra lyxig! Tips till dig som verkligen gillar mandel. Det blir supergott.TIPS:Glutenfri: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix. Vegansk: Byt smör och grädde mot växtbaserade alternativ. Och byt ägg mot 1 dl havregrädde.Semmelkladdkaka, 8 bitar:Ingredienser:150 g smör3 ägg2 dl strösocker2 dl vetemjöl0.5 dl mandelmjöl2 tsk vaniljsocker1 tsk mortlad kardemumma80 g riven mandelmassa1 nypa saltGarnering:2 dl vispgrädde1 dl rostade mandelspånGör så här:Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och smöra samt bröa en form med löstagbar kant (22 cm).Smält smöret och låt svalna en aning. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop en jämn smet.Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Tag ut och låt svalna helt - gärna i frys i en timme eller i kylskåp i ett par timmar.Vispa grädden fluffig och spritsa den på kakan, toppa med rostade mandelspån. Hoppas att det ska smaka! Missa inte min facebooksida för mer inspiration. :)