[caption id="attachment_2146480437" align="aligncenter" width="2365"] Semmelkladdkaka! Kladdkaka och Semla i ett = det bästa av två världar.[/caption] En kladdkaka som smakar av Semla. Kan där egentligen bli bättre? Jag älskar den klassiska Semlan men tycker ofta att det är för mycket "bröd". Och just därför är kladdkakan alltid ett bättre alternativ för mig. Jag ÄLSKAR denna! Semmelkladdkaka, 10 bitar: Ingredienser: 100 g smör 2 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 tsk mortlad kardemumma 50 g riven mandelmassa 1 nypa salt Garnering: 2 dl vispgrädde 1 nypa mortlad kardemumma Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en brödform med bakplåtspapper, ställ åt sidan. Smält smöret och låt svalna en aning. Rör ihop ägg och strösocker i en skål, tillsätt sedan vetemjöl, vaniljsocker, kardemumma, mandelmassa, salt och det smälta smöret. Arbeta ihop en slät smet och häll den sedan i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 16-17 minuter. Tag ut och låt svalna helt. Vispa grädden och spritsa den på kladdkakan innan servering, toppa sedan med lite mortlad kardemumma.Hoppas att det ska smaka! ♥ Lycka till!