Jag har varvat krossade kex med mandelmassa och grädde. SÅ himla gott! Det tog knappt 5 minuter. Semmeldessert: Antal port: 4 Tid: ca. 5 min Hållbarhet: ca. 3 h i kylskåp Ingredienser: 150 g valfria kex 1.5 tsk kardemumma 2 msk smör - jag använde mjölkfritt 4 rågade msk mandelmassa - recept här nedan 3 dl grädde - jag använde alpro soja airy & creamy Mandelmassa: 75 g skalad mandel 0.75 dl strösocker 0.5 msk vatten - Mixa alla ingredienser till en slät smet i en matberedare. Börja med att krossa kexen genom att lägga dem i en påse som du försluter. Slå sedan med en kavel på kexen tills de är helt krossade. Smält smöret och blanda ner kardemumma. Rör ner smöret i de krossade kexen. Vispa upp grädden ganska hårt. Varva kex, mandelmassa och vispad grädde i serveringsglas. Serveras med fördel direkt, men kan förvaras i kylskåp i ett par timmar. Hoppas det ska smaka! ♥