<p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/02/IMG_2262.jpg"> </a>Imorgon är det, som många av er förmodligen redan vet, Fettisdagen.<br /> Även kallad Semmeldagen, eller Semledagen.<br /> Jag har ett par recept på olika varianter av Semlor här på bloggen, och nu kommer ytterligare ett toppenrecept.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/02/IMG_2247.jpg"> </a>Det ni kommer att få recept på idag är Semle-whoopies.<br /> Dessa små munsbitar är hur goda som helst. Det är superenkelt att göra dem och tar knappt en halvtimme från början till slut.<br /> Dessa är en av mina favoritvarianter på den klassiska Semlan. Om ni provbakar dem så kommer ni förstå varför.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/02/IMG_2237.jpg"> </a>Här nedan kommer receptet. ♥</p> <p style="text-align: center"><em>Semle-whoopies:<br /> </em>100 g Smör, rumsvarmt<br /> 1 dl Strösocker<br /> 1 Ägg<br /> 2.5-3 dl Vetemjöl<br /> 2 tsk Bakpulver<br /> 1.5 tsk Vaniljsocker<br /> 2 tsk Kardemumma, nystött/malen<br /> 1 nypa Salt<br /> 0.5 dl Mjölk<br /> -<br /> + Mandelmassa<br /> + Grädde<br /> + Florsocker</p> <p style="text-align: center"><em>Mandelmassa:<br /> </em>Lika delar Sötmandel & Florsocker.<br /> -<br /> Mixa till en smidig deg/smet.<br /> Rulla till en rulle, plasta in och lägg i kylen.</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:</strong><br /> Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä två plåtar med bakplåtspapper.<br /> Vispa sedan det mjuka smöret med strösockret så att du får en fluffig smet.<br /> Rör ner ägget, och sedan de torra ingredienserna.<br /> Tillsätt till sist mjölken och rör ihop en jämn smet.<br /> Skeda ner smeten i en spritspåse med rund tyll.<br /> Spritsa ut 25 små rundlar på bakplåtspappret.<br /> Grädda i mitten av ugnen i 6-7 minuter.<br /> -<br /> Gör likadant med plåt nr. 2.<br /> -<br /> Låt kakorna sedan svalna innan du lyfter bort de från pappret.<br /> -<br /> Skiva mandelmassan och lägg tunna skivor på hälften (25) av kakorna.<br /> Spritsa sedan över grädde, lägg på locket och pudra över florsocker.</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/02/IMG_2251.jpg"> </a></p> <div style="text-align: center">LYCKA TILL! ♡</div>