[caption id="attachment_2146480416" align="aligncenter" width="2208"] Friterade Semmelmunkar där munken smakar kardemumma och är fylld med en krämig mandelmassa. Dessa ljuvliga munkar rullas i strösocker och doppas i lättvispad grädde vid servering.[/caption] Om du gillar Semlor och också är ett fan av friterade munkar så är detta perfect match för dig! Otroligt goda Semmelmunkar som doppas i fluffig vispgrädde. Klicka här för att se mina andra goda semmelvarianter! [caption id="attachment_2146480421" align="aligncenter" width="5150"] Mina friterade semmelmunkar fyller jag med hemgjord Mandelmassa. För på så vis blir de allra godast.[/caption] Friterade Semmelmunkar, 30 st: Ingredienser:25 g jäst2.5 dl vatten0.5 dl strösocker2 tsk kardemummakärnor1 tsk salt75 g smör6-7 dl vetemjöl Fritering:1 liter smakneutral matolja1-2 dl strösocker att rulla munkarna i Ingredienser Mandelmassa:150 g skalad sörmandel1.75 dl florsocker1 äggvita Gör så här:Mandelmassa: Mixa mandeln fint i din matberedare. Tillsätt sedan florsocker och äggvita - vispa ihop en krämig massa. Munkar: Smula jästen i en bunke (gärna den till din köksassistent) och tillsätt resterande ingredienser (5 dl av mjölet) och arbeta ihop till en deg. Tillsätt resterande mjöl lite i taget. Arbeta till en smidig deg. Låt sedan jäsa i 30 minuter under bakduk. - Gör mandelmassan så länge.Stjälp upp den färdigjästa degen på en lätt mjölad bakbänk och dela den i 30 jämnstora delar. Rulla varje del till en slät boll och lägg på ett bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare 20-30 minuter.Hetta upp oljan i en stor kastrull, låt värma till 170°c och börja sedan fritera bollarna. Fritera två i taget till en gyllenbrun färg. Låt sedan droppa av på hushållspapper innan du rullar dem i strösocker.Låt munkarna svalna innan du fyller dem med mandelmassa (med hjälp av en spritspåse). Servera munkarna med en liten skål lättvispad grädde vid sidan. Hoppas att dina friterade semmelmunkar ska smaka. Missa inte min facebooksida för mer inspiration!