[caption id="attachment_2146472802" align="aligncenter" width="1024"] Croissantsemlor som du enkelt svänger ihop på 5 minuter. Frasiga och goda med sin fyllning. Kalasets höjdpunkt minst sagt.[/caption] Jag har gjort... Croissantsemlor!Alltså så goda att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Tänk er en riktigt frasig Croissant fylld med krämig mandelmassa och luftig vispgrädde. Jag gjorde dessa på färdiga Croissanter från affären. Om du vill få dem ännu mer lyxiga så kan du givetvis kalva egen smördeg. Men då tar det lite längre tid än 5 minuter.. :) För att få in kardemummasmaken i semlan så blandade jag kardemumma i mandelmassan. Croissantsemlor, 4 st: 4 st croissanter, köpta eller egengjorda100 g mandelmassa2 msk mjölk2 tsk kardemumma, malen3 dl vispgrädde+ florsocker till garnering Gör så här: Börja med att riva mandelmassan i en skål. Rör ner mjölk och kardemumma i mandelmassan och mosa ihop till en jämn smet. Vispa upp grädden lagom hård. Skär av locket på varje croissant. Klicka ner mandelmassa i botten av dina croissanter. Spritsa på grädde och lägg försiktigt på locket. Pudra till sist över rikligt med florsocker. Här finner ni fler Semmelrecept! Lycka till!