Rätt svar på gårdagens fråga var Petit Choux med Hallongrädde och det var Ida som var närmast! In och kika på hennes blogg, hon är otroligt söt och jätteduktig på att baka!! :-) Eftersom att Fettisdagen/Semmeldagen närmar sig så har jag valt att göra mina Petit Choux som minisemlor. De är fyllda med hemgjord Mandelmassa & Hallongrädde, och toppade med mörk- och vit Choklad samt florsocker.Jag älskar att baka med en twist, som i detta fall blev hallongrädde istället för vanlig grädde. Och att jag hittade lite choklad i kylskåpet var en bonus rent utseendemässigt för mina små "semlor". Jag har köpt superfina kartonger att ha semlor i. Men jag använder dem till alla möjliga bakverk.Dem är gjorda för två normalstora Semlor, och jag fick plats med 6 Petit Choux i en kartong.Kartongerna finns att köpa på Pac butik! :-) Detta recept ger 20 st Petit Choux- semlor. Ingredienser:2 dl Vatten50 g Smör2 dl Vetemjöl3 Ägg3 krm stött Kardemumma (går även bra med malen) Ingredienser till fyllningen:2 1/2 dl Vispgrädde125 g färska- eller tinade Hallon200 g Mandelmassa eller Vaniljkräm Topping:FlorsockerChoklad Gör såhär:Sätt ugnen på 200° C.Koka upp vatten, smör och kardemumma i en kastrull.Tillsätt sedan mjölet, lite i taget och rör om kraftigt med en slickepott eller träsked.Rör ordentligt till smeten släpper från kanterna.Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget under kraftig omrörning.Det gäller verkligen att röra snabbt så att fett, mjöl och ägg blandar sig med varandra.Klä en plåt med bakplåtspapper.Klicka sedan ut smeten till 20 klickar i storleken av en Valnöt ungefär.Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.Låt sedan kallna och under tiden så vispar du grädden och gör mandelmassan. Mitt recept på Mandelmassa:Lika delar Mandelmjöl och florsocker, samt lite äggvita för att göra massan smidig.Blanda allt i en mixer tills det blir en smidig och varm smet.När du ska fylla sina semlor med mandelmassa så är det bra att blanda massan med lite grädde, så att mandelmassan blir smidig och lätt att spritsa/breda ut. Mosa sedan hallonen med en gaffel och vänd försiktigt ner dem i den vispade grädden. Dela alla Petit Choux så att du får en tjockare botten och ett tunt lock.Fyll dem sedan med mandelmassan och spritsa på grädden innan du lägger på locket försiktigt. Smält lite choklad och ringla den över semlorna innan du dustar på lite florsocker. Petit Choux- semlorna serveras helst bara som dem är! :-) LYCKA TILL! ♥