Mjuka chokladkakor med dumle. En mjuk småkaka som är enkel att baka och himla god.Småkakor som bakas med hasselnötsmjöl och en god mörk choklad. Dessa går inte av för hackor! Har hört från både stora och små att de var bland det godaste de har smakat. Och det är inget dåligt betyg! Med dumlegömma i den lite kladdiga mitten och en seg kant runtom kan det inte bli annat än smarrigt. Vad som ger kakorna sitt härliga utseende är florsocker som de rullas i innan gräddning. Visst blir de tjusiga?Här finner ni fler recept på goda bakverk med DumleMjuka chokladkakor med dumle, 20 st:Kakor:50 g smör160 g mörk choklad2 ägg 1 dl strösocker1.5 dl vetemjöl2.25 dl hasselnötsmjöl (eller mandelmjöl)0.5 tsk bakpulver1 nypa salt20 st. dumlekolorGarnering: 2 msk strösocker1 dl florsockerGör så här:Smält smör och choklad på låg värme i en kastrull, tag av från värmen och låt stå åt sidan.Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp i 3-4 minuter. Vänd försiktigt ner chokladsmeten i äggfluffet och rör om.Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner dem i smeten. Vänd runt tills allt blandats väl.Sätt lock eller plast över skålen och låt smeten stelna i kylskåpet i 2 timmar.Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä två plåtar med bakplåtspapper.Tag ut smeten och dela i 20 jämnstora bitar. Tryck i en dumle i varje bit och rulla till bollar.Rulla bollarna i strösocker och sedan florsocker, lägg på plåtarna.Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter. Tag ut och låt svalna innan du lyfter dem från plåten.TIPS:Glutenfritt: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix. Förvaring: Förvara kakorna i en kakburk med tättslutande lock i skafferi. Hållbarhet: Kakorna håller i 2 veckor i skafferi och 3 månader i frys. Lycka till med bakningen! Glöm inte att kika in på min instagram för att se mer goda bakverk.