En helt vanlig Kladdkaka utan ägg. Och så med ett gäng dumlekolor i. Godare kan det knappast bli, och inte enklare heller. Jag älskar enkla och goda bakverk. Sådana som går fort att baka, alltid blir bra och endast kräver typ basingredienser. Denna kaka är ett sådant bakverk. Och vet ni? Denna gång valde jag att dela kladden i betydligt fler bitar än vanligt. Hela 16 bitar fick jag ut av denna kaka och det är ju toppen! Då kan fler njuta av en bit kladdkaka, och dessutom blir bitarna inte sådär överdrivet stora heller. Kladdkakan görs i en kastrull. När smeten är färdig så får den koka ihop i ett par minuter. Låter det kanske helt galet? Ja! Det gör det. Men tro mig, detta ger en otroligt fudgy kladdkaka. Och vad som mer gör att kladdkakan blir så härlig i konsistensen är att den bakas utan ägg. Ja, tro mig. Det blir SÅ bra utan ägg! Och bra för alla er som inte tål ägg. Ni ser ju på bilden ovan hur konsistensen blir! Och då har den inte ens stått i kylskåp innan bilden är tagen.. :-) Kladdkaka med dumle, 16 bitar: Ingredienser: 150 g smör 2 msk ljus sirap 0.5 dl mjölk 2 dl socker 2.5 dl vetemjöl 0.5 dl kakao 1 tsk vaniljsocker 1 nypa salt ca. 20 dumlekolor Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en springform (24 cm) med bakplåtspapper. Ställ åt sidan. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner resterande ingredienser (utom dumlen). Rör till en klumpfri smet och låt sedan sjuda på spisen i ett par minuter. Häll sedan smeten i formen och lägg ut dumlekolorna över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du tar bort kanterna. Hoppas att det ska smaka. ♥ Önskar ni fler recept på äggfria bakvek? Klicka i sådant fall på hjärtat här nedan. ♥