Dumlerutor. Ja, kanske den godaste småkakan som finns? En god mördeg med massa härliga dumlebitar som smälter in i kakan. Ja, ni förstår ju att detta är något som ni bara måste prova! Jag har tidigare bakat Dumlekakor i långpanna. Och dessa är lite samma, fast ännu bättre. Receptet är från mina Dumlesnittar som jag bara lagt på o.5 x receptet och sedan alltså bakat det i en form istället. Mycket godare än snittar om ni frågar mig. Kanske för att dessa blir tjockare? TIPS: * Kakorna förvaras i en kakburk med lock i skafferiet. * Kakorna kan frysas i burkar med lock eller i fryspåsar. Dumlerutor, ca. 25 kakor: Ingredienser: 225 g rumsvarmt smör 2.25 dl strösocker 2.5 msk ljus sirap 1 msk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 5.5 dl vetemjöl 1 påse dumle Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form 25x25 cm med bakplåtspapper, ställ åt sidan. 2. Nyp ihop alla ingredienser utom dumlen till en smidig deg. 3. Tryck ut degen i formen och toppa med hackad dumle. 4. Grädda mitt i ugnen i ca. 15-20 minuter - tills kakan är gyllene. Tag ut och låt svalna helt innan u skär den i bitar. Hoppas att det ska smaka! ♥