<p style="text-align: center">Jamen hej på er fina ni! ♥<br /> Vad sägs om en Småkaksvecka?<br /> Jag har i helgen bakat småkakor så det står härliga till.<br /> Och eftersom att jag har fullt upp med flytt denna vecka så tidsinställer jag ett gäng inlägg med småkakor.<br /> Jag älskar småkakor. Att baka dem. Att kolla på dem. Att äta dem. Osv. Osv.. :-)<br /> Att baka småkakor är väldigt tacksamt ifall tiden är knapp, skafferiet tomt eller sötsuget stort.<br /> Du kan baka en småkaka på basingredienserna. Mjöl, Socker och Smör är egentligen det enda du behöver för att få ihop en god kaka.<br /> Jag gillar att experimentera fram nya recept på småkakor. Blanda nytt och gammalt, olika smaker.<br /> Det är rogivande att baka småkakor tycker jag. Knåda deg med händerna är ju det bästa, eller hur?</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/10/img_8888.jpg"> </a>Igår bakade jag 6 olika sorters kakor. Och innan jag började baka sade jag till mig själv att jag inte skulle äta så mycket deg (ja, jag tycker om kakdeg..) och heller inte äta några kakor.<br /> Om det gick bra? Jamen faktiskt. Åtminstone med de andra sorterna.. Men sedan svängde jag ihop ett gäng DUMLEGROTTOR av chokladdeg. Alltså?<br /> Hur ska jag kunna motstå en sådan kaka? Omöjligt, till och med för mig!<br /> Jag brukar sällan äta av mina bakverk, dock smakar jag givetvis av det jag bakar.<br /> Jag brukar smaka ett liiiitet hörn eller typ ett gäng smulor.<br /> Men denna gång fick det bli en hel kaka. Jösses så god den var!</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/10/img_8892.jpg"> </a>Ser ni?<br /> Det är dumle gånger 2 också. En dumle i kakan och en halv dumle på toppen.<br /> Den halva dumlen på toppen är egentligen inte nödvändigt, men jag kände att de skulle se lite godare ut då.<br /> Om de gjorde det? JA! Innan syntes knappt dumlen, men nu så.. Och dessutom är det ju aldrig fel med lite extra dumle, inte sant? ;-)</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/10/img_8874.jpg"> </a>Av de som smakat så har ingen blivit besviken när de tagit en tugga av denna kaka.<br /> Bilden kanske förklarar varför?</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/10/img_8876.jpg"> </a>Ja ja, nu ska ni få receptet så att även ni och era nära och kära också få mumsa på sådana här kakor. ♥</p> <p style="text-align: center"><i>Dumlegrottor, 20 st:<br /> </i>150 g Smör<br /> 1 dl Strösocker<br /> 2 dl Vetemjöl<br /> 2.5 msk Kakao<br /> 0.5 tsk Bakpulver<br /> 1 tsk Vaniljsocker<br /> 30 Dumlekolor</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Börja med att sätta ugnen på 175°C och placera ut 20 aluminiumformar på en plåt.<br /> Nyp ihop alla ingredienser utom dumlen till en smidig deg.<br /> Rulla till 20 bollar och lägg dem i formarna.<br /> Tryck ner en dumle i varje kakboll.<br /> Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.<br /> Klipp de resterande 10 dumlekolorna på mitten och lägg dem på de färdiggräddade kakorna.<br /> Om kakorna inte svalnat helt så är det svårt att få loss dem ur formarna, så låt de svalna ordentligt.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://files-aller-blogger-platform.aws.aller.com/uploads/sites/197/2025/09/img-8882-e1466544626917.jpg"> </a></p> <p style="text-align: left"><strong>Tips på andra Chokladkakor:<br /> </strong><em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/10/01/2014_october_himmelska-after-eight-snitt/" target="_blank" rel="noopener">After eight- snittar</a><br /> </em><em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/10/03/ljuvliga-snickerssnittar-med-salta-jordnotter/" target="_blank" rel="noopener">Snickerssnittar</a><br /> </em><em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/08/06/ljuvliga-marssnittar/" target="_blank" rel="noopener">Marssnittar</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/09/11/2014_september_strassburgare/" target="_blank" rel="noopener">Strassburgare<br /> </a><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/10/18/triple-chocolate-chip-cookies/">Triple chocolate chip cookies<br /> </a><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/03/22/2014_march_chokladkakor-med-mjolkchoklad-och-strossel/" target="_blank" rel="noopener">Chokladkakor med Mjölkchoklad och strössel</a></em></p> <p style="text-align: center">LYCKA TILL! ♥</p>