Första gången jag bakade dessa Semmelcupcakes var för 2 år sedan. Redan då gjorde de succé här på bloggen. Och de funkar precis lika bra nu, om inte än bättre. Jag gjorde dessa i fredags men är så glad att det ännu finns en i kylskåpet. Ska mumsa på den i eftermiddag. SÅ gott! Semmelcupcakes, 12 st: 2 ägg 1.5 dl strösocker 50 g smör 1.5 dl mjölk 2.5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 2 tsk kardemumma, nymortlad 1 nypa salt Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 200°C och placera ut 12 muffinsformar på en plåt (gärna muffinsplåt). Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt. Smält smöret och tillsätt mjölken. Häll smörblandningen i äggsmeten och rör om. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop en jämn smet. Fördela smeten jämnt i muffinsformarna. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna medan du vispar grädde. Fyllning & garnering: 100 g mandelmassa 4 dl vispgrädde, vispad 1 msk mjölk 2 msk florsocker Gör så här: Skär små lock av varje muffins och gröp ur de en aning. Riv mandelmassan och blanda sedan ner det urgröpta från varje muffins. Blanda med mjölk och 2 msk vispad grädde. Fyll varje muffins med mandelmassa, spritsa sedan på vispgrädde och lägg på locket. Pudra över lite florsocker innan servering. Fler semlerecept: Semmeltårta Semmelcroissant Semmelpizza Minisemlor Nutellasemla Semmelwhoopies Klassiska Semlor