Saffransmuffins med vit chokladfrosting. En ljuvlig kombination med saffran och vit choklad. Pricken över i är det finrivna limeskalet på toppen. Så ljuvligt! Frostingen blir otroligt len och fluffig i konsistensen. Och muffinsen är så saftiga att de riktigt smälter i munnen.Saffransmuffins med vit chokladfrosting, 10 st:Muffins:150 g rumsvarmt smör0.5 g saffran2 dl strösocker2 ägg2 tsk vaniljsocker1 dl vispgrädde3 dl vetemjöl1.5 tsk bakpulverFrosting:100 g vit choklad100 g smör, rumsvarmt5 dl florsocker2 tsk vaniljsocker100 g färskost1 dl vispgräddeGarnering:1 lime, rivet skalGör så här:Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme och ställ ut 10 muffinsformar i en muffinsplåt.Mortla saffran med en tesked strösocker. Vispa sedan smör och strösocker (inkl. saffranet) krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop.Rör ner resterande ingredienser med en slickepott och fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 12-15 minuter. Tag ut och låt svalna.Frosting: Smält chokladen på låg värmen och låt svalna en aning.Vispa smör, florsocker och vaniljsocker krämigt med elvisp.Tillsätt cream cheese och vispgrädde. Vispa till en fast och fluffig frosting. Vänd ned den smälta chokladen och rör ihop.Spritsa eller bred frostingen på dina muffins och toppa slutligen med rivet limeskal. Hoppas att det ska smaka! ♥