Pinocchio cupcakes är pinocchiotårta i portionsform. Perfekta till kalaset!Pinocchio cupcakes - pinocchiotårta i portionsformar! För vad kan vara härligare på kalas än att alla gäster får en varsin liten tårta i form? Ingenting minsann! Dessa små cupcakes är alldeles ljuvliga. Saftig sockerkaka, frasig maräng, fluffig grädde och solmogna jordgubbar. Detta kan absolut bli sommarens stora hit, i alla fall om du frågar mig. Idén kom till mig här om dagen och jag satte igång i mitt provkök med detsamma. Resultatet blev över mina förväntningar och jag dansade runt i ren lycka i köket. När en idé sitter på första försöket blir en receptkreatör lycklig minsann! Och dessa är helt galet goda! Rekommenderar er att prova dem i sommar.Pinocchio cupcakes, 12 st:Sockerkaka:50 g rumsvarmt smör1 dl strösocker3 st äggulor2 msk mjölk1 dl vetemjöl1.5 tsk bakpulverMaräng: 3 st äggvitor1.5 dl strösocker1 dl riven kokosTopping: 3 dl vispgrädde1 tsk vaniljsockerfärska bärGör så här:Sockerkaka: Sätt ugnen på 150°c över/undervärme och placera ut 12 st muffinsformar i en muffinsplåt.Vispa smör och strösocker krämigt. Rör sedan ner äggulorna en i taget. Rör tills allt gått ihop.Tillsätt mjölk och torra ingredienser, arbeta ihop till en slät smet.Fördela smeten i formarna och låt stå.Maräng: Vispa äggvitor till ett fast skum och tillsätt sedan strösocker lite i taget. Använd gärna elvisp eller assistent.Vispa till en blank maräng. Vänd försiktigt ner kokosen.Fördela marängen över sockerkakssmeten i formarna. Toppa med lite extra kokos.Grädda dina muffins i nedre delen av ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svala helt.Topping: Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker fluffigt. Toppa dina muffins med grädde och skivade bär. Glöm inte att kika in mina bakvideor på min Youtubekanal!