Saftiga pepparkaksmuffins toppade med en vaniljfrosting och lite rivet apelsinskal. Dessa cupcakes gör succé på julens gottebord, bland både stora och små. Se så saftiga de är! Jag använde mig av mitt recept på saftiga citronmuffins men gjorde ett par justeringar för att få dem juliga med smak och doft av pepparkaka.Pepparkaksmuffins med frosting, 12 st:Muffins:150 g rumsvarmt smör2 dl strösocker3 ägg1 msk pepparkakskrydda - recept här1.5 dl mjölk3 dl vetemjöl1.5 tsk bakpulverFrosting: 100 g smör, rumsvarmt4 dl florsocker2 tsk vaniljsocker100 g färskost2 dl vispgräddeGarnering: 1 apelsin - rivet skalGör så här:Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och ställ ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.Vispa smör och strösocker krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop. Rör ner resterande ingredienser med en slickepott.Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 12 minuter. Tag ut och låt svalna helt.Frosting: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker krämigt med elvisp.Tillsätt cream cheese och vispgrädde. Vispa till en fast frosting.Spritsa eller bred frostingen på dina muffins och toppa slutligen med lite apelsinskal. Hoppas att det ska smaka. ♥