Dessa ljuvliga cupcakes med smak av morotskaka har blivit mina nya favoriter. Alltså, det ÄR morotskaka, fast i muffinsformar. På så vis tycker jag att det blir saftigare. Och så är det roligt att alla kan få sina egna morotskakor, inte sant? Ni ser så saftiga de är! Och en hemlighet jag har för frostingen är att blanda den med vispad grädde. Morotskakafrosting vill gärna bli finnig och svår att spritsa ut annars. Men när jag gör morotscupcakes vill jag gärna spritsa frostingen och gjorde därför så att jag blandade med vispad grädde. Det blir hur bra som helst! Men det går givetvis att skippa det om man så önskar. Morotscupcakes, 12 st: Ingredienser muffins: 2 ägg 2 dl strösocker 2 dl smakneutral olja 3 finrivna morötter 2.5 dl vetemjöl 2 tsk kanel 1 tsk bakpulver 1 nypa salt Ingredienser Frosting: 2 dl vispgrädde 100 g rumsvarmt smör 2 dl florsocker 200 g färskost 2 tsk vaniljsocker Gör så här: Muffins: Börja med att sätta ugnen på 175°c och placera ut 12 muffinsformar på en plåt, gärna en muffinsplåt. Ställ åt sidan. Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp. Rör sedan ner oljan och de rivna morötterna. Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig och vänd sedan ner dem i smeten. Vänd runt till en klumpfri smet. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, de ska vara härligt gyllenbruna. Tag ut och låt svalna medan du gör frostingen. Frosting: Vispa upp vispgrädden ganska hårt i en bunke för sig. Vispa sedan ihop smör och florsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt sedan färskost och vaniljsocker, vispa ytterligare ett par minuter till en fluffig- och slät frosting. Vänd sedan ner den vispade grädden och rör ihop tills frostingen är väl blandad. Spritsa sedan frostingen på de avsvalnade muffinsen. Toppa eventuellt med lite kokos. Hoppas att det ska smaka! Nu ska jag ut i solskenet och njuta av dagen. Kram på er ♥