Saftiga chokladmuffins med skumtomtefluff bakade i minimuffinsformar. Dessa muffins är ljuvligt goda och så söta. De uppskattas av såväl stora som små. Blir inte ni också glada av denna syn? Små cupcakes med glada tomtar som nästan är svåra att äta upp för att de är så söta till utseendet. Dock är de så pass goda att när du ätit en så kan det bli båda tre och fyra till efter det. Chokladcupcakes med skumtomtefluff, 30 st små. Ingredienser muffins: 75 gram smör 1 tsk vaniljsocker 1 dl vatten 1 dl mjölk 2 ägg 3 dl strösocker 3 dl mjöl 1 dl kakao 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 0.5 tsk salt Ingredienser skumtomtefluff: 70 g skumtomtar 3 dl vispgrädde Gör så här: Muffins: Börja med att sätta ugnen på 175° och placera ut muffinsformar i en muffinsplåt - 30 små eller 12 stora. Ställ åt sidan. Smält ihop smör, vaniljsocker, vatten och mjölk i en kastrull på låg värme på spisen, låt sedan svalna en aning. Vispa upp äggen och rör sedan ner dem i smörblandningen. Blanda strösocker, mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål för sig och tillsätt sedan smörblandningen. Vispa ihop en klumpfri smet. Häll sedan smeten i formarna, fyll till 2/3 i varje form. Grädda sedan mitt i ugnen i ca. 15-18 minuter. Tag ut och låt svalna helt. Skumtomtefluff: Värm upp vispgrädden i en kastrull på medelhög värme (får inte koka!), tillsätt tomtarna och rör om tills de alla har smält ordentligt. Låt sedan stå i kylskåp i minst 3 h, eller varför inte över natten? Vispa sedan upp till ett stabilt fluff – tillsätt eventuellt mer vispgrädde innan du börjar vispa om fluffet är för tjockt. Jag strösslade lite kokos över fluffet för att det skulle hända lite rent utseendemässigt. De lyfter dessa muffins och gör att de ser lite "krispiga" ut. Jag tänker att jag får en känsla av snö? Kokos eller inte - fina och goda är de!