<p style="text-align: center">Hello!<br /> Måndag och ny vecka igen, så härligt!<br /> Måndagar är min favoritdag. Känner mig alltid så full av inspiration och energi på måndagar.</p> <p style="text-align: center">Igår bloggade jag om mina fantastiskt goda <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/11/29/krispiga-pepparkakor-adventspresent/" target="_blank" rel="noopener">pepparkakor</a>.<br /> </em>Och ifall ni också har bakat pepparkakor och har ett gäng kvar i skåpet.<br /> Då har jag det perfekta receptet för att "bli av" med dem! :-)</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9659.jpg"> </a>..Nämligen Havrebollar med pepparkakssmak!<br /> Alltså OH! Dessa är verkligen drömmen för en som älskar smaken av pepparkaka lika mycket som jag gör!</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9665.jpg"> </a>Krämig och ljuvligt god.<br /> Rullad i krossad pepparkaka.. :-)</p> <p style="text-align: center"><em>Pepparkaksbollar:<br /> </em>200 g Smör, rumsvarm<br /> 1.75 dl Florsocker<br /> 0.75 dl Vatten<br /> 1 dl Pepparkaksdeg, rumsvarm<br /> 0.5 msk Vaniljsocker<br /> 2 tsk Kanel, malen<br /> 2 tsk Ingefära, malen<br /> 1 tsk Nejlika, malen<br /> 1 tsk Kardemumma, malen<br /> 10 dl Havregryn<br /> + 15 pepparkakor, krossade</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Börja med att vispa smör, florsocker, vatten och pepparkaksdeg i din bakmaskin eller med elvispen.<br /> Vispa det riktigt fluffigt.<br /> Tillsätt vaniljsocker och alla kryddor, vispa ihop.<br /> Tillsätt till sist havregrynen och vispa på hög hastighet så att grynen krossas.<br /> Rulla till jämnstora bollar.<br /> Rulla sedan i de krossade pepparkakorna.<br /> Förvara i en burk med lock i kylskåpet.<br /> Går utmärkt att frysa in.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9670.jpg"> </a>KOLLA! MUMS! :-D</p> <p style="text-align: left"><strong>Tips på andra Chokladbollar:<br /> </strong><em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/11/16/ljuvliga-havrebollar-smallkarameller/" target="_blank" rel="noopener">Ljuvliga Havrebollar</a></em><strong><br /> </strong><em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/11/18/havrebollar-med-saffran/" target="_blank" rel="noopener">Saffranshavrebollar</a></em><strong><br /> </strong><em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/05/05/2014_may_chokladbollar-med-dulce-de-leche-gomma/" target="_blank" rel="noopener">Chokladbollar med Dulce de leche- gömma</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/08/14/2014_august_nutellabollar/" target="_blank" rel="noopener">Nutellabollar</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/06/21/chokladbollar-med-nutellgomma/" target="_blank" rel="noopener">Chokladbollar med Nutellagömma</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/05/10/after-eight-chokladbollar/" target="_blank" rel="noopener">After eight- Chokladbollar</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/03/10/chokladbollar-med-kondenserad-chokladmjolk/" target="_blank" rel="noopener">Chokladbollar med Chokladmjölk</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/07/16/2014_july_chokladbollswhoopies-med-hallonmousse/" target="_blank" rel="noopener">Chokladbollswhoopies med Hallonmousse</a></em></p> <p style="text-align: center">LYCKA TILL! ♥</p>