<p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9308.jpg"> </a>Jamen vet ni?<br /> Jag har bakat Havrebollar idag igen. Kan inte låta bli när det är så enkelt och roligt!<br /> Denna gång fick de en julig touch med smak av Saffran.<br /> SÅ himlens gott! Allt med saffran är ljuvligt tycker jag.<br /> Och att det är enkelt och ändå blir SÅ gott, ja.. Då bara måste en baka!</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9313.jpg"> </a>Nog för att de är goda, men visst gör färgen en hel del också?<br /> Gula "chokladbollar". Så festligt! :-)</p> <p style="text-align: center"><strong><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9324.jpg"> </a></strong>Jag är lite stressad, så ni får receptet utan en massa text innan idag.. ;-)<br /> Ska nämligen hem till mamma på lunch innan jag skjutsar henne till jobbet.</p> <p style="text-align: center"><em>Havrebollar med Saffran:<br /> </em>100 g Smör, rumsvarmt<br /> 1 dl Florsocker<br /> 0.5 dl Vatten<br /> 0.5 - 1 msk Vaniljsocker, efter smak<br /> 1 g Saffran, mortlar med 0.5 tsk strösocker<br /> 4-5 dl Havregryn<br /> + Pärlsocker/Kokos/Strössel</p> <p style="text-align: center">Gör så här:<br /> Börja med att vispa smör, florsocker, vatten och vaniljsocker fluffigt med elvisp.<br /> Tillsätt saffran och vispa till en jämn smet.<br /> Tillsätt havregryn lite i taget och krossa det med elvispen på hög hastighet.<br /> Vispa i havregryn tills du är nöjd.<br /> Smeten ska vara lite kladdig, dock ska du kunna rulla bollar direkt.<br /> Rulla smeten till 15 jämnstora bollar.<br /> Häll upp t.ex. pärlsocker på ett fat, rulla bollarna i sockret.<br /> Förvara i en burk med lock i kylskåpet.<br /> Går utmärkt att frysa.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9322.jpg"> </a></p> <p style="text-align: center">LYCKA TILL! ♥</p>