Hej hjärtan! ♥ Fredagskänslan är stark i kroppen! När jag skriver detta är det torsdag och klockan är 22.45. Jag går nämligen på ledig helg idag (Fredag). Har inte varit helt ledig en enda helg sedan typ juni -15. Om ens då. Ska bli SÅ himla skönt! Lämnar iPad och dator hemma. Sätter telefonen på ljudlös och bara myser med pappa och hundarna. SOM jag sett fram emot det! Behöver verkligen detta. Umgås med pappa. Ska även hälsa på mormor och morfar en sväng i helgen. Ska bli mysigt! Men innan jag kan känna mig helt ledig så ska jag skriva ett gäng inlägg till er så att ni vet vad ni ska baka i helgen! ;-) Okej, nu kollade jag i kalendern och såg att jag har två telefonmöten och fyra mail som måste skickas idag. Haha. Men efter det så är det telefon på ljudlös. Kanske till och med flygplansläge? Bara för att jag kan! Haha :-D På tal om ledighet. Antar att de flesta av er är lediga i helgen? Många av er som är sugna på något riktigt, riktigt gott? I sådant fall har jag knåpat ihop precis rätt recept för just DIG. Jag ska nämligen dela med mig av ett recept på världens godaste Dumlehavrebollar. JA, mycket godare än alla andra jag bakat. Dessa är fulla med små bitar av DUMLE. Jamen ni hör ju!! Idén på att svänga ihop dessa dumlehavrebollar kom till i skafferiet. Jag gick in i skafferiet och det första jag såg skulle jag baka med hade jag bestämt mig för. Det blev Dumle. Jag hade dumle överallt. Och så hade jag lovat att baka något gott till min pappas vän, Kaj. Jag vet att han gillar Havrebollar och dumle, så då blev det så. Helt plötsligt hade jag skapat ett recept på världens godaste Dumlehavrebollar. Jamen ni ser ju.. Små bitar av dumle överallt!! Jag kommer att baka dessa och frysa in till oss själva när jag kommer hem från Dalarna. Dessa bara måste finnas hemma. Om jag nu lyckas ha dem i frysen utan att besöka frysen trettioåtta gånger om dagen.. :-) Dumlehavrebollar, 25 st: 200 g Smör, rumsvarmt 1.5 dl Florsocker 0.75 dl Kaffe, kallt 1.25 dl Oboý 2 tsk Vaniljsocker 8 dl Havregryn 20 Dumlekolor i små bitar + Pärlsocker Gör så här: Börja med att vispa smör, florsocker, kaffe, oboý och vaniljsocker fluffigt i din bakassistent (eller med elvisp) på hög hastighet. Tillsätt havregryn och kör på hög hastighet tills grynen krossats. Rör ner dumlen. Rulla smeten till 25 jämnstora bollar och rulla dem sedan i pärlsocker. Förvara i en burk med lock. Går utmärkt att frysa. Tips på andra Havrebollar: Saffransbollar Ljuvliga Havrebollar Chokladbollar med Dulce de leche- gömma Nutellabollar Chokladbollar med Nutellagömma After eight- Chokladbollar Chokladbollar med Chokladmjölk Chokladbollswhoopies med Hallonmousse Ha nu en härlig fredag mina vänner! LYCKA TILL! KRAM! ♥