Hej finisar! Vilket väder det ser ut att bli! Sol och klarblå himmel. Det var precis vad jag önskade i morse när jag såg att det stod som spön i backen. Tack för det. Nu ska jag bocka av lite jobb och sedan åka över till mamma och sätta mig i solen med en bra bok. Jag behöver ta ledigt i ett par timmar. Det har varit mycket nu ett tag. Och på tal om mycket. Gissa om jag gjorde mycket chokladbollssmet igår? Gjorde Delicatobollar i långpanna. Blev sååå gott! Och tänk så enkelt! Alltså dessa Delicatobollar i långpanna kan vara det enklaste jag någonsin bakat. Och kanske godaste också. Bland det godaste. Jamen ni ser ju. Sååå krämiga och goda. Delicatobollar i långpanna, ca. 60 st: 500 g Smör 3 dl Florsocker 1 dl Kokt kaffe 0.5 dl Vaniljsocker 2.5 msk Kakao 100 g Smält mjölkchoklad 20-23 dl Mixad Havregryn (som du mixar i en blender tex.) + 250 g Mjölkchoklad + Kokos - Börja med att vispa rumsvarmt smör med florsocker till det blir fluffigt. Tillsätt kaffe, vaniljsocker och kakao - vispa ihop. Tillsätt den smälta chokladen och mixad havregryn. Rör ihop en jämn smet. Tryck ut smeten i en bakpappersklädd långpanna 40x30 cm. Ställ in i kylskåpet i 30 minuter. Tag ut och bred på 250 g smält choklad. Strö över kokos och ställ in formen i frysen i 5 minuter. Skär sedan i rutor. Förvara i en lufttät burk med lock i kylskåp. Går utmärkt att frysa. Tips på andra Chokladbollar: Nyttiga Morotsbollar Nyttiga Energibollar Chokladbollar med kondenserad Chokladmjölk Nutellabollar Havrebollar med Saffran Ljuvliga Havrebollar Chokladbollswhoopies med hallonmousse Chokladbollar med Nutellagömma