Chokladbollar med Popcorn. Kanske det bästa av två världar? Här får du salta, krispiga popcorn i en söt och kladdig chokladboll. Riktiga kalasbollar! Så ljuvligt goda Chokladbollar! Nya favoriter helt klart. Jag personligen älskar salt, sött, kladdigt och krispigt. Allra helst i samma bakverk, precis som i dessa Popcornbollar. Men om du inte tål- eller kanske inte tycker om popcorn så kan du skippa dem helt! Chokladbollar med Popcorn, 20-30 st: Ingredienser: 200 g rumsvarmt smör 100 g smält mörk choklad 0.5 dl kokt kaffe 1 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 2 msk kakao 7 dl poppade popcorn - saltade efter smak 5-7 dl havregryn + 8 dl poppade popcorn att rulla i - Blanda alla ingredienser (börja med 5 dl havregryn) i din assistent eller i en stor bunke.Vispa på medelhög hastigt (i assistent eller med elvisp) så att grynen och alla popcorn krossas. Vispa tills du har en smet som går att rulla men som ändå är lite kladdig. Tillsätt mer havregryn om det behövs. Mixa 8 dl Popcorn och häll upp på ett fat. Rulla jämnstora bollar av smeten och rulla sedan runt dem i krossade popcorn. Förvara i tätslutande burk i kylskåpet. Hoppas att det ska smaka! ♥ Tips på andra Chokladbollar: After eight- Chokladbollar Chokladbollar med Nutellagömma Delicatobollar i långpanna Dumlehavrebollar Chokladbollar med Dulce de leche- gömma