Chokladbollar med pepparkakskrydda. Alltså vanliga chokladbollar i en julkostym. Vet ni? Choklad och pepparkaka är en alldeles ljuvligt god kombination. Absolut ett måste i jul. Prova då gärna min hemgjorda pepparkakskrydda att röra ner i chokladbollssmeten. Hemgjord krydda är extra lyxigt. https://www.youtube.com/watch?v=YHPx8VT-gXw Här visar jag steg för steg hur jag gör mina chokladbollar i grunden. Anpassa sedan efter receptet nedan. Chokladbollar med pepparkakskrydda, 20 st: Ingredienser: 100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 4 dl havregryn 0.5 dl kokt avsvalnat kaffe eller kranvatten 3 tsk kakao 2 tsk pepparkakskrydda 1 tsk vaniljsocker + pärlsocker att rulla i Gör så här: 1. Blanda alla ingredienser (utom pärlsocker) i en bunke, gärna den till din assistent om du har en sådan. Annars funkar det lika bra med en annan bunke. 2. Vispa på hög hastighet i assistenten eller med elvisp i ett par minuter, till en kladdig med fast smet. 3. Rulla smeten till bollar och rulla sedan i pärlsocker. * Förvaras i en tätslutande kakburk med lock. * Går utmärkt att frysa. Hoppas att det ska smaka. ♥