<p style="text-align: center">Hej fina ni!<br /> Har ni haft en fin start på första dagen i december månad?<br /> Jag har haft en skön och effektiv förmiddag.<br /> Min sambo började jobba idag så nu är det jag och hundarna som är hemma.<br /> Skönt! Ensamtid på morgnar och förmiddagar är härligt! :-)<br /> Så idag har jag jobbat framför datorn och i köket.<br /> Har en köttfärssås på långputtring på spisen nu, så därför tänkte jag passa på att kika in här med ett recept.<br /> Och det recept ni ska få idag kommer få et att tappa hakan.<br /> Jag vet faktiskt inte vilka ord jag ska använda för att beskriva mina chokladbollar.<br /> Om det ens finns ord till det...</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/12/img_9683.jpg"> </a>Jamen ser ni??<br /> Nu är ju tryffeln visserligen inte så rinnig egentligen, men jag hade haft dessa bollar i frysen och värmde därför på dem en snabbis i micron.<br /> Det resulterade i en rinnig tryffel när jag skar i dem. Men vad gör det? Det blev faktiskt godast så!</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/12/img_9688.jpg"> </a>Alltså ni vet en härligt len mjölkchokladtryffel och en härligt krämig chokladboll.<br /> VAD kan möjligtvis gå fel?</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/12/img_9696.jpg"> </a>Nu ska ni få receptet.. ;-)</p> <p style="text-align: center"><em>Chokladbollar med Mjölkchokladtryffel, 15 st:<br /> </em>200 g Smör, rumsvarmt<br /> 1.75 dl Florsocker<br /> 0.75 dl Vatten<br /> 0.5 msk Vaniljsocker<br /> 1.5 msk Kakao<br /> 0.5 dl Oboepulver<br /> 8 dl Havregryn<br /> + 15 Mjölkchokladtryfflar - <strong><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/11/26/mjolkchokladtryffel/" target="_blank" rel="noopener">Recept</a></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Börja med att vispa smör, florsocker, vatten och vaniljsocker fluffigt med elvisp.<br /> Tillsätt kakao och oboy och vispa till en jämn kräm.<br /> Tillsätt havregryn lite i taget och krossa det med elvispen på hög hastighet.<br /> Vispa i havregryn tills du är nöjd.<br /> Smeten ska vara lite kladdig, dock ska du kunna rulla bollar direkt.<br /> Tag en kylskåpskall tryffel och rulla chokladbollssmet runtom, lättast är detta ifall du sköljer dina händer i kallt vatten mellan varje chokladboll.<br /> <em>Annars fastnas smeten på dina händer och då är det svårt att få till fina (och inte allt för stora) bollar.<br /> </em>Rulla dem sedan i pärlsocker och lägg i en burk med tätslutande lock.<br /> Håller 1-2 veckor (beroende på hur färsk tryffeln är) i kylskåp.<br /> Frys gärna in dem och tag fram efter behov.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/12/img_9681.jpg"> </a><strong>Ät & NJUT! </strong>:-)</p> <p style="text-align: left"><strong>Tips på andra Choklad- och Havrebollar:<br /> </strong><em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/11/18/havrebollar-med-saffran/" target="_blank" rel="noopener">Saffransbollar</a><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/11/16/ljuvliga-havrebollar-smallkarameller/" target="_blank" rel="noopener"><br /> Ljuvliga Havrebollar<strong><br /> </strong></a><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/05/05/2014_may_chokladbollar-med-dulce-de-leche-gomma/" target="_blank" rel="noopener">Chokladbollar med Dulce de leche- gömma</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/08/14/2014_august_nutellabollar/" target="_blank" rel="noopener">Nutellabollar</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/06/21/chokladbollar-med-nutellgomma/" target="_blank" rel="noopener">Chokladbollar med Nutellagömma</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/05/10/after-eight-chokladbollar/" target="_blank" rel="noopener">After eight- Chokladbollar</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/03/10/chokladbollar-med-kondenserad-chokladmjolk/" target="_blank" rel="noopener">Chokladbollar med Chokladmjölk</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/07/16/2014_july_chokladbollswhoopies-med-hallonmousse/" target="_blank" rel="noopener">Chokladbollswhoopies med Hallonmousse</a></em></p> <p style="text-align: center">Glöm inte att följa mig på <a href="https://www.facebook.com/bakamedfrida" target="_blank" rel="noopener"><strong>Facebook</strong></a> & <a href="https://www.instagram.com/bakamedfrida/" target="_blank" rel="noopener"><strong>Instagram</strong></a>.</p> <p style="text-align: center">LYCKA TILL! ♥</p>