Chokladbollar med bränd maräng. Detta kan vara den godaste chokladboll någonsin. En helt vanlig chokladboll som doppas i italiensk maräng som du sedan bränner av. Så galet gott! Ser ni? Visst ser de ljuvligt goda ut? Jag tycker att de blev så himla vackra också. Och smaken. Holymoly! Ni måste prova dessa. I alla fall om ni gillar chokladbollar och maräng. I sådant fall är dessa himmelriket för er, precis som för mig. Det känns liksom som ett lite mer "vuxet" och festligt sätt att servera chokladbollar på. Ett (för mig?) nytt sätt. Kommer du att prova? Hemligheten bakom alla mina chokladbollar är krossad havregryn. Gärna till ett fint pulver. Det blir en HELT annan chokladboll. Inga stora (tråkiga) bitar av havregryn så lång ögat når. Chokladbollar med bränd maräng, 20 st: Ingredienser Chokladbollar: 100 g rumsvarmt smör 1.5 dl florsocker 3 msk kok, avsvalnat kaffe 0.5 dl kakao 0.5 dl oboýpuvler 2 tsk vaniljsocker 5-6 dl havregryn Ingredienser Italiensk maräng: 1.5 dl vatten 2 dl strösocker 2 äggvitor Gör så här: Chokladbollar: Mixa smör, florsocker och kaffe i din matberedare. Tillsätt sedan resterande ingredienser (havregryn lite i taget) och mixa till en fast och kladdig smet. Rulla till 20 jämnstora bollar och lägg på en bakpappersklädd (frystålig) bricka. Låt frysa i 1 h. Tag sedan ut ur frysen, låt tina en aning och doppa i marängen. Bränn sedan av med en brännare. ↓ Italiensk maräng: Koka socker och vatten i en kastrull till 123°c. Var noggrann med värmen på plattan så att sockerlagen inte bränns! Vispa äggvitor i en rostfri bunke med elvisp eller i din assistent. Vispa till ett skum och tillsätt sedan sockerlagen i en jättetunn stråle under konstant vispning. Fortsätt sedan vispa till marängen svalnat helt samt att styva toppar bildas. Hoppas att det ska smaka. ♥