Jag har ätit många olika sorters chokladmousse i mina dagar men kan, med handen på hjärtat, säga att denna är den godaste. Så ljuvligt god med en perfekt konsistens. Det finns heller ingen risk för denna veganska chokladmousse att skära sig som de "vanliga" gärna gör. Den går även fort att svänga ihop. Perfekt till kvällens nyårsfirande, inte sant? Vegansk chokladmousse, 2 port: 1 burk kokosmjölk på burk, 400 ml 1 msk vaniljsocker 2 msk kakao - Börja med att skopa ur det tjocka lagret av kokosmjölken ur burken, lägg det i en skål. kokosvattnet ska ej användas i detta recept. Vispa upp kokosmjölken med en elvisp på hög hastighet i 2-3 minuter. Tillsätt sedan vaniljsocker och kakao, vispa 1 minut till. Häll upp i serveringsglas och ställ i kylen i minst 1 h. Om du vill ha din chokladmousse lite sötare så kan du tillsätta lite florsocker eller sötströ, ca 1-2 msk. Toppa med valfri (vegansk givetvis) vispgrädde och gärna lite bär. Fler veganska recept: Kladdkakemuffins Mangoglass Kokosglass Knäck Chokladtryffel på 2 ingredienser Jordgubbsglass One pot pasta