Vad kan vara godare än chokladmuffins med extra choklad, kolagömma och extra kola on top? Inte mycket va? Dessa muffins är himmelskt goda. Maffiga, stora, saftiga och goda. Och med massa choklad såklart. :) Det väller ut lite över kanterna men det blir aldrig "översvämning" i ugnen när jag bakar dessa. Toppen tycker jag, för jag gillar att de blir sådär stora så att det sväller över kanterna lite. Känns amerikanskt på något vis. Och inuti muffinsen... Oh my! Jag tror inte att jag behöver förklara? SÅ gott! Chokladmuffins med karamelliserad mjölk, 12 st: 5 dl Vetemjöl 2 tsk Bakpulver 1 tsk Bikarbonat 2 tsk Vaniljsocker 1.5 dl Kakao 1 krm Salt 130 g smält Smör 1.75 dl Filmjölk 2 dl Strösocker 2 Ägg 200 g chokladbitar 1 burk karamelliserad mjölk Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 200°C. Förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar, ställ åt sidan. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kakao och salt i en skål, ställ åt sidan. Vispa sedan ihop det smälta smöret med filmjölk, strösocker och ägg i en annan (strörre) skål. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en slät smet. Rör ner 100 g av chokladen. Fördela smeten jämnt i formarna och gör ett hål i mitten med hjälp av baksidan på en sked. Klicka ner en tesked karamelliserad mjölk i varje hål och täck sedan med smet. Klicka även ut lite karamelliserad mjölk på toppen av alla muffins och rör om slarvigt. Strö över resterande choklad. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter. Tag ut och låt svalna. Hoppas att det ska smaka. ♥