<p style="text-align: center">Hej på er, fina ni! ♥<br /> Idag har jag haft en mysig dag i köket. Lugnt och skönt.<br /> Än är dagen inte slut, men jag tänkte kika förbi här innan jag fortsätter.<br /> Ska göra en krämig lasagne till middag idag.<br /> En av mina absoluta favoriträtter.. :-)<br /> Men det är ingen lasagne jag ska blogga om idag.<br /> Idag ska ni få ett recept på goda kakor..</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9241.jpg"> </a>Chokladkakor med karamelliserad mjölk och flingsalt.<br /> HUR gott?!<br /> En av de godaste kakor jag smakat på väldigt länge måste jag säga.<br /> Så ljuvligt goda!</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9232.jpg"> </a>Jamen kolla in denna kaka! Vem vill inte sätta tänderna i denna?<br /> Dessa kakor har jag faktiskt inte bakat efter eget recept.<br /> Jag har nämligen bakat efter ett recept av fantastiska <strong>Linda Lomelino</strong>. ♥</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9226.jpg"> </a>Nu ska ni få receptet, som kan vara lite svårt att tyda här ovan..</p> <p style="text-align: center"><em>Chokladkakor med karamelliserad mjölk, 14 st:<br /> </em>55 g Smör<br /> 2 dl Farinsocker<br /> 1 stort Ägg<br /> 3 msk Kakao<br /> 2.25 dl Vetemjöl<br /> 0.25 tsk Salt<br /> 0.25 tsk Bakpulver<br /> 50 g mörk Choklad<br /> 1.5 dl Karamelliserad mjölk<br /> + Flingsalt</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.<br /> Smält smör och choklad, rör ner farinsocker och kakao.<br /> Rör ner ägget.<br /> Blanda vetemjöl med bakpulver och salt, rör ner det i smörsmeten.<br /> Arbeta ihop en smidig deg.<br /> Plasta in och låt vila i kylskåpet i 30 minuter.<br /> Rulla 14 bollar á 25 gram.<br /> Gör en grop i varje boll och fyll den sedan med karamelliserad mjölk.<br /> Täck över kolan med ett litet lock som du gör av den sista degen.<br /> "Förslut" locket med bollen ordentligt.<br /> Strö över lite flingsalt och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.<br /> Låt svalna en aning innan du lyfter dem från plåten.<br /> <em>Förvara dessa kakor i en tätslutande burk med lock.</em></p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9238.jpg"> </a>LYCKA TILL! ♥</p>