Subway cookies. Sega chokladkakor som innehåller en massa god vit choklad. Nästan identiska med de kakor som du kan köpa på Subway, om än lite godare till och med. Detta recept har jag haft i mina gömmor länge, länge. Jag har dock aldrig fotat kakorna utan bara bakat dem till familjen. Varför vet jag inte, men det blir så ibland. Att en del bakverk bakas av ett syfte annat än till bloggen. Idag fick jag dock tummen ur. Kameran stod fint på sitt stativ så jag tänkte att det var lika bra att knäppa av ett gäng bilder så att även ni kan få ta del av detta himmelskt goda recept på sega Subwaykakor. För vem gillar inte sådana kakor? Subway cookies, 12 stora kakor: Ingredienser: 150 g smör 1 dl strösocker 1 dl farinsocker 2 tsk vaniljsocker 1 ägg 1 tsk bikarbonat 0.5 dl kakao 3.5 dl vetemjöl 1 nypa salt 200 g vita chokladknappar Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan. Smält smöret och låt svalna en aning. Rör ihop strösocker, farinsocker, vaniljsocker och ägg i en skål. Rör ordentligt tills smeten blivit riktigt krämig. Tillsätt sedan det smälta smöret, rör ihop. Arbeta ner de torra ingredienserna (utom choklad) och knåda ihop en smidig deg. Tillsätt sedan 2/3 av chokladknapparna och rulla sedan till 12 jämnstora bollar. Lägg bollarna på plåten och platta till dem en aning. Toppa sedan med resterande choklad. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna helt på plåten. För att göra kakorna ljusa så ersätter du kakaon med extra vetemjöl (samma mängd) och byter ut den vita chokladen mot mörk choklad. Dessa kakor är verkligen riktiga 10-poängare. Jag älskar dem. Så nu hoppas jag att de ska smaka! ♥