Hej på er. Vet ni en sak? Jag har lyckats knåpa ihop världens godaste Chocolate chunk cookies. Verkligen amerika-inspirerade. Detta är mitt bästa recept helt klart. Och tro mig, jag har nog provbaket 100 olika soteters Chocolate chip/cunk cookies i mina dar.. :-)) Jag har ett litet knep för att få kakorna lite ojämna till ytan och sådär härliga. Inte bara helt släta. Tänkte försöka förklara mitt bästa för att ni ska förstå. Har även planer på att filma när jag gör dessa kakor, så då blir det ännu enklare för er att förstå hur jag menar. Dessa kakor blir sådär härligt sega och samtidigt mjuka i mitten. Fyllda med MASSOR av god choklad. Chocolate chunk cookies, 20 st: 150 g Smör 1 Ägg 1 Äggula 2 dl Ljust muscovadosocker 0.5 dl Strösocker 2 tsk Vaniljsocker 5.5 dl Vetemjöl 0.5 tsk Bikarbonat 250 g Mörk choklad - Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper. Smält smöret och rör ner ägg, muscovadosocker, strösocker och vaniljsocker. Rör till en jämn smet. Blanda de torra ingredienserna (ej chokladen) i en bunke för sig och tillsätt sedan smörblandningen. Arbeta ihop en smidig deg. Hacka chokladen ganska grovt, tillsätt 2/3 i degen, arbeta in chokladen i degen. Rulla till 10 jämnstora bollar. Tag en boll och dra den åt två håll så att den delas på mitten. Lägg de halva bollarna med den släta sidan ner på plåten (så att den ojämna sidan är uppåt). Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Lägg på resterande choklad på kakorna när de precis kommit ut ur ugnen. Låt svalna en aning innan du flyttar dem från plåten. Förvara kakorna i en tätslutande burk med lock. Går utmärkt att frysa. Nu kan jag egentligen radera alla gamla recept på chocolate chip/chunk cookies här på bloggen. För detta är det enda jag behöver. Prova! Jag lovar att du kommer älska dem! :-) Lycka till & Kram! ♥