<div style="text-align: center"> <div> </div> <div>Idag vill jag tipsa er om detta fantastiska påhitt. Cookies in a Jar. - Kakor i en burk.</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> <div> Det är alltså en burk som man fyller med en egen kakmix.</div> </div> <div>I min burk har jag valt att blanda torra ingredienser till Chocolate chip cookies.<br />Så för att kunna baka ut dessa kakor behöver man tillsätta smör och ett ägg. Svårare än så är det inte!</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Just denna burk lade jag i en kartong och snörade ett fint band runt, för att sedan ge bort som present till min vän.<br />Det är inte första gången jag ger bort en sådan här burk, och jag får samma reaktion av alla - ett stort leende och en varm kram. Detta är SÅ uppskattat och enkelt. Det behöver inte kosta mer att göra sina nära och kära glada.</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> <div> Tänk på när ni ska göra en sådan här, att ni räknar ut hur stor burk ni behöver ha. </div> </div> <div>Nästan alltid när jag gör dessa burkar så fyller jag en 1 L- burk. Det brukar bli precis lagom.<br />Räkna ut hur stor burken ska vara genom att tänka till exempel, "3 dl mjöl + 3 dl havregryn + 2 dl strösocker + 2 dl smaksättning" = 10 dl = 1L. Bakpulver och vaniljsocker tar inte upp någon plats alls så det behöver ni inte räkna in.</div> </div> </div> </div> </div> <div style="text-align: center">När ni ska fylla burken, börja alltid med att blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker.<br />Mjölblandningen bör alltid hällas i först.<br />Fyll sedan på med ingredienser som ni vill. Packa ingredienserna lite genom att trycka med en sked efter varje ingrediens. Det gör att ingredienserna inte blandas i burken om du skulle råka skaka den en aning. </div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"><em>Recept på kakorna i min burk:<br /></em>2.5 dl Vetemjöl<br />3 dl Havregryn</div> <div style="text-align: center">1.5 dl Farinsocker<br />1 dl Strösocker<br />1 dl Vit Choklad<br />1 dl Mörk Choklad<br />2.5 tsk Bakpulver<br />2.5 tsk Vaniljsocker</div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /></strong>Vispa upp 225 g rumsvarmt smör med 1 stort- eller 2 små ägg.<br />Rör ner kakmixen och arbeta ihop en deg.<br />Låt degen vila i kylskåpet i ca 1 timme.<br />-<br />Rulla degen till 24 bollar och lägg på bakpapperklädd plåt.<br />Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter, på 200° C.<br /> </div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"> <div> </div> <div>Glöm inte bort att sätta en etikett på burken där det står vad burken innehåller, vad man bör tillsätta och hur man ska gå tillväga för att baka dessa himmelska kakor.</div> <div> </div> <div> </div> </div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"> </div>