Oreo cheesecake. En ljuvligt god cheesecake smaksatt med vanilj och full av massa goda Oreokex. Bakas utan ugn, väldigt enkelt och smidigt. Detta är faktiskt min nya favorit. Jag har aldrig riktigt förstått tjusningen med just cheesecake förrän här om dagen när jag smakade en ljuvligt god cheesecake. Så idag har jag bakat denna härliga kaka. Och varför det blev med just oreos var för att jag hade en hel låda fylld med sådana kex. Men i kylskåpet står just nu ännu en god Cheesecake. Det kanske är min nya grej? Se så krämig och god denna ser ut. Med en härlig botten av oreokex. För att baka denna cheesecake behöver du endast 6 ingredienser. Oreo cheesecake, 12 bitar: Pajbotten: 22 st oreokex 50 g smör Fyllning: 450 g philadelphiaost 4 dl vispgrädde 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 16 st oreokex Gör så här: Botten: 1. Börja med att klä en springform (22 cm) med bakplåtspapper i botten, ställ åt sidan. 2. Smält smöret och låt stå. 3. Mixa oreokexen till ett fint smul i en matberedare och tillsätt sedan smöret - mixa ihop. 4. Tryck ut oreosmulet i springformen och packa hårt med baksidan av en sked. Låt sedan stå i kylskåpet medan du gör fyllningen. Fyllning: 1. Vispa ihop philadelphiaost, grädde, florsocker och vaniljsocker till ett fast fluff med elvisp eller i din assistent. 2. Hacka oreokexen och rör sedan ner dem i fyllningen. 3. Tag ut formen ur kylskåpet och bred ut fyllningen över botten. 4. Låt sedan stå i kylksåp i minst 4 h. 5. Toppa eventuellt med lättvispad grädde och extra oreos innan servering. TIPS: * Förvaras i kylskåp - täck formen med plastfolie. * Går bra att frysa. * Oreos kan bytas mot andra kakor. Nu ska jag ta mig ut till köket för att mumsa i mig en limiten bit till av denna himmelska cheesecake! Får som inte nog. Hoppas att det ska smaka. :-) Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥