No bake chokladcheesecake! En ljuvlig cheesecake som helt enkelt bakas utan ugn. Precis som min oreocheesecake och key lime- cheesecake. Himla enkelt och ljuvligt gott! Denna är favoriten just nu. Med en tydlig smak av choklad, len som sammet. No bake Chokladcheesecake, 10 bitar: Botten: 200 g oreos 60 g smält smör Fyllning: 220 g choklad (40-60 % kakaohalt) 350 g philadelphiaost 1.5 dl vispgrädde 2 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker Ganache: 200 g choklad (40-60% kakaohalt) 1 dl vispgrädde Gör så här: Botten: 1. Börja med att klä en form med löstagbar kant (24 cm) med bakplåtspapper i botten och längs kanterna (klipp en remsa och sätt på indian av kanten). 2. Smält smöret och låt stå. 3. Mixa oreokakorna fint i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop. 4. Tryck ut kakmixet i botten av formen med baksidan av en sked. Packa hårt. Ställ sedan i kylskåpet medan du gör fyllningen. Fyllning: 1. Smält chokladen på låg värme och låt sedan svalna. 2. Vispa ihop philadelphiaost, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker med elvisp eller i din köksassistent på hög hastighet till ett fast fluff. 3. Vänd ner den smälta chokladen och rör ihop en jämn smet. 4. Häll smeten i formen och låt sedan kakan stå i kylskåpet i 2 timmar. Ganache: 1. Hetta upp grädden i en kastrull på medelhög värme. 2. Rör ner chokladen och rör tills all choklad smält. Låt ganachen svalna en aning och häll den sedan över kakan. Låt stå i kylskåpet tills ganachen stelnat. Dekorera eventuellt med färska bär. Hoppas att det ska smaka! ♥