Kolacheesecake med daim. Ja, kan ni tänka er så ljuvligt gott? Och denna cheesecake inte bara otroligt god utan också både vacker och väldigt enkel att svänga ihop. Den bakas nämligen utan ugn. Kan ni tänka er något smidigare? Jag menar.. Kolla på detta! Jag smakade en bit av den senast för ett par timmar sedan och känner redan att jag lätt skulle kunna äta minst fyra bitar till innan denna dag är slut.. Kolacheesecake med daim, 12 bitar: Kexbotten: 300 g digestivekex 150 g smör Fyllning: 400 g färskost - t.ex. philadelphia 1 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 200 g dulce de leche (karamelliserad mjölk) 3 dl vispgrädde 2 st. dubbeldaim Topping: 200 g dulce de leche 2 dl vispgrädde 1 st. dubbeldaim Gör så här: Botten: 1. Börja med att klä en springform 22 cm med löstagbar kant med bakplåtspapper (både botten och runtom kanten). 2. Mixa digestivekexen i en matberedare till ett fint smul. Smält smöret och blanda med kaksmulorna. Häll ut smulet i formen och tryck ut till en jämn botten - packa hårt med t.ex. undersidan av ett glas. Ställ i kylskåpet medan du gör fyllningen. Fyllning: 1. Vispa färskost, florsocker, vaniljsocker och dulce de leche med elvisp till ett fluff. Tillsätt vispgrädden och vispa till ett fast fluff. 2. Finhacka daimen och rör ner den i smeten. Häll fyllningen i formen och bred ut jämnt. Ställ tillbaka i kylskåpet och låt stå i minst 5 timmar, gärna längre. Topping: 1. Tag ut cheesecaken ur kylskåpet och bred på dulce de leche. Vispa grädden och spritsa eller bred den på cheesecaken. Toppa med finhackad daim. Hoppas att det ska smaka! ♥ Missa inte att följa mig bakom kulisserna via Instagram & Facebook.